Ιαπωνία: Η ιαπωνική κυβέρνηση καλεί τους αξιωματούχους να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με την Εκκλησία της Ενοποίησης

Τα μέλη της ιαπωνικής κυβέρνησης πρέπει να ελέγξουν και να αξιολογήσουν τις σχέσεις τους με την Εκκλησία της Ενοποίησης προκειμένου να μετριάσουν τις ανησυχίες της κοινής γνώμης, όπως δήλωσε σήμερα, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αντιδρώντας στα μειωμένα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που λαμβάνει ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.

«Αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την Εκκλησία της Ενοποίησης, πρέπει να δώσουμε αρκετή προσοχή στις σχέσεις με οργανισμούς που δέχονται κοινωνική κριτική, ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν ανησυχίες,» δήλωσε ο Χιροκάζου Ματσούνο, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι μακρόχρονοι δεσμοί μεταξύ της αναφερόμενης ισχυρά αντικομμουνιστικής εκκλησίας, την οποία, οι επικριτές της, χαρακτηρίζουν ως αίρεση και του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, πλήττοντας τη δημοτικότητα της κυβέρνησης του Κισίντα, στον απόηχο της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, η ημερήσια εφημερίδα «The Mainichi Shimbun» το ποσοστό του πρωθυπουργού Κισίντα στις δημοσκοπήσεις μειώθηκε στο 36% την τρέχουσα περίοδο από το 52% που είχε καταγραφεί πριν από έναν μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του, τον περασμένο Οκτώβριο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: