Η Vogue έσβησε την αναφορά της Παλαιστίνης από post της Gigi Hadid και οι αντιδράσεις είναι σφοδρές

Η Vogue έσβησε την αναφορά της Παλαιστίνης από post της Gigi Hadid και οι αντιδράσεις είναι σφοδρές

Το ατυχές άρθρο της Vogue απέδειξε πως η μόδα μάλλον έχει ακόμη ταμπού. 

Μέσα σε έναν κόσμο που προσπαθεί να ακροβατεί ανάμεσα στο political correct και το πραγματικά σωστό, ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι, στην ειρήνη και τον πόλεμο, συμβαίνουν κάποια περιστατικά που σίγουρα μας βάζουν σε μεγαλύτερες σκέψεις. 

Η Gigi Hadid πριν λίγες μέρες και μετά την λήξη των fashion weeks ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram πως θα προχωρήσει σε δωρεά των χρημάτων που κέρδισε από τα shows στα οποία συμμετείχε, προς ανακούφιση των προσφύγων της Ουκρανίας, που συνεχίζει να δέχεται επίθεση από την Ρωσία. Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η είδηση που μεταδόθηκε από την Vogue, η οποία αποφάσισε να αποσιωπήσει το υπόλοιπο της δήλωσης της Hadid.

Στο εν λόγω post το διάσημο super model δήλωσε πως η δωρεά της θα δοθεί προς ανακούφιση των Ουκρανών αλλά και των Παλαιστίνιων προσφύγων, αφού μάλιστα η ίδια είναι παλαιστινιακής καταγωγής. Ο πατέρας της είναι γεννημένος στην Ναζαρέτ και ως ένας ακόμη πρόσφυγας του πολέμου κατάφερε να έρθει στις ΗΠΑ και να δημιουργήσει μια νέα ζωή. 

Η απόκρυψη ολόκληρης της δήλωσης της και η μη αναφορά του σχετικού δημοσιεύματος στην Παλαιστίνη πυροδότησε όπως είναι φυσικό μια σειρά από αντιδράσεις, με έντονες διαμαρτυρίες για την παραποίηση των δηλώσεων της και  το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα θεωρείται ταμπού το να μιλά κανείς για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και τα όσα συμβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη της Γάζας. 

Η απάντηση της Gigi Hadid και του περιοδικού Vogue

Σε νέα δήλωση της στο Instagram account της  «Diet Prada», η ίδια η Gigi Hadid εξήγησε: «Αυτή δεν είναι μια κίνηση απέναντι σε κάτι, εκτός από την αντίθεση μου στο να υποφέρουν οι άνθρωποι και στο να γίνεται πόλεμος. Εάν πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος ή παιδί, οπουδήποτε, που γεννήθηκε ή μεγαλώνει μέσα σε ένα από τα τόσα πολλά μέρη, όπου υπάρχει προσφυγική κρίση, δεν αξίζει αυτή την στήριξη και την βοήθεια, τότε μάλλον επικεντρώνεσαι στο λάθος σημείο. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιλέξει πολιτικό στρατόπεδο. Γεννήθηκαν και μεγαλώνουν μέσα σε όλο αυτό και αξίζουν-το λιγότερο- μια αξιοπρεπή ζωή».

Το θέμα ανέδειξε πρώτο το Gawker.com, ενώ η Vogue έκτοτε άλλαξε και αποκατέστησε το post της Gigi Hadid, σχολιάζοντας:«Ενημερώσαμε την σχετική λεζάντα έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τη δήλωση της Gigi Hadid σχετικά με την δωρεά της». 

Διαβάστε επίσης:

Street artists δημιουργούν καθηλωτικές τοιχογραφίες για να υποστηρίξουν την Ουκρανία

Ολένα Ζελένσκα: Η δημοφιλής πρώτη κυρία της Ουκρανίας είναι και στην πρώτη γραμμή του πολέμου

«Σώστε την Ουκρανία»: Οι celebrities ενώνουν τις φωνές τους στα social media για να σωθούν ψυχές

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: