Η τελευταία ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή

Στο βήμα της Βουλής για τελευταία φορά ανέβηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές, μετά τη ρήξη που είχε με τη Φώφη Γεννηματά.

Ανεβαίνοντας στο βήμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «μερικά λόγια αποχαιρετισμού».

Ο ίδιος σχολίασε την απουσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι εύχεται «στην επόμενη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί την σημασία της εθνικής ενότητας. Εύχομαι να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης, την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, του κύρους του κοινοβουλίου».

Έτσι, η τελευταία ομιλία του στην Ολομέλεια έγινε ενώπιον μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στο τέλος τον χειροκρότησαν.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής. Αλλά είμαι και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του, προσθέτοντας πως «αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις, υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία, έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί εννέα χρόνια».

«Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα, γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη. Η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: