Η συλλογή Constellation αποτελεί εδώ και χρόνια για την OMEGA το σύμβολο στην Ωρολογοποιία

Φέτος, η συλλογή Constellation κάνει το επόμενό της βήμα, τόσο όσον αφορά τον σχεδιασμό, όσο και την τεχνολογία, δημιουργώντας 101 νέα μοντέλα για γυναίκες, προσφέροντας όχι μόνο εξαιρετική ποικιλία, αλλά και την υπεροχή ακριβείας για την οποία είναι ευρέως γνωστή η συγκεκριμένη οικογένεια ρολογιών. Στα μοντέλα με μέγεθος κάσας 29 mm η μηχανική ανωτερότητα επιτυγχάνεται χάρη στον μηχανισμό Master Co-Axial της OMEGA που όπως κάθε ρολόι με πιστοποίηση Master Chronometer, υπόκειται σε 8 αυστηρούς ελέγχους πριν φύγει από το εργοστάσιο.
Ωστόσο, σε όλα τα μοντέλα αυτής τη νέας συλλογής, αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι η εξωτερική δεξιοτεχνία. Οι εκλεπτυσμένες μετατροπές που έχουν γίνει αφορούν σχεδόν όλα τα μέρη του συγκεκριμένου εμβληματικού σχεδιασμού, ενώ παράλληλα έχει διατηρηθεί ως βασικό σημείο αναφοράς η εμφάνιση “Manhattan” που είναι και η αγαπημένη της Μάρκας για περισσότερα από 36 χρόνια.

Η στιγμή της αποκάλυψης έφτασε.
Η συλλογή Constellation αποτελεί εδώ και χρόνια για την OMEGA το σύμβολο στην Ωρολογοποιία

Όταν γεννήθηκε το Constellation 

Το Constellation της OMEGA παρουσιάστηκε το 1952, αν και η αρχή της δημιουργίας του ξεκίνησε περίπου τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Για τον εορτασμό της 100ης Επετείου της Μάρκας το 1948, η OMEGA παρουσίασε το πρώτο ρολόι χειρός με πιστοποίηση χρονομέτρου που ήταν εξοπλισμένο με αυτόματο μηχανισμό. Αυτό το μοντέλο, που είχε την ονομασία “Centenary” («Εκατονταετηρίδα»), γνώρισε τόσο θερμή υποδοχή από τους θαυμαστές της ακριβείας των ρολογιών, που η OMEGA αναγνώρισε την ανάγκη για τη δημιουργία μίας πλήρους συλλογής με το ίδιο επίσημο κύρος. Τέσσερα χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκε η συλλογή Constellation, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μία Μάρκα δημιούργησε μία οικογένεια ρολογιών που αποτελούνταν μόνο από χρονόμετρα. Η πιστοποιημένη υπεροχή τους ήταν μία ξεκάθαρη ένδειξη των προθέσεων που είχε η Μάρκα, αποδεικνύοντας χωρίς καμία αμφιβολία την προσήλωσή της στην ακρίβεια. Η εμφάνιση των ρολογιών ήταν φυσικά αρκετά διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται φέτος. Όμως ακόμα και σήμερα, τα νέα μοντέλα παραμένουν πιστά σε ορισμένα από τα αρχικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο κομψός σχεδιασμός, το καθαρό στρόγγυλο καντράν και η τοποθέτηση ενός μικρού χρυσού αστεριού στο καντράν. 

Το Αστεροσκοπείο Κάτω Από Τα Αστέρια 

Από το 1952, η συλλογή Constellation έχει ως σύμβολό της το έμβλημα του «αστεροσκοπείου κάτω από τα αστέρια» που αποτελεί πηγή έμπνευσης και εμφανίζεται στο πίσω μέρος της κάσας πολλών μοντέλων. Το νόημα που περικλείει αυτό το έμβλημα έχει μεγάλη σπουδαιότητα για την OMEGA και ταυτόχρονα έχει μία σύγχρονη ερμηνεία που σχετίζεται με τη Μάρκα σήμερα.
Η ιστορία ξεκινάει το 1933, όταν η OMEGA κατάφερε να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ακρίβεια μέτρησης στο αστεροσκοπείο του Kew-Teddington στην Αγγλία. Η Μάρκα επανέλαβε το επίτευγμά της το 1936, όταν επέστρεψε στο ίδιο αστεροσκοπείο και πέτυχε άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην ακρίβεια μέτρησης σε όλες τις κατηγορίες, ένα κατόρθωμα που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα.
Αυτό και μόνο μπορεί να είναι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά το 1945, το Αστεροσκοπείο της Γενεύης παρουσίασε την κατηγορία «μηχανισμός ρολογιού χειρός» στους ετήσιους διαγωνισμούς ακρίβειας. Μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν η OMEGA κέρδισε έξι φορές στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Το 1952, όταν χρειάστηκε να βρεθεί ένα έμβλημα που να συμβολίζει την ακρίβεια της νέας συλλογής Constellation, οι σχεδιαστές της OMEGA εμπνεύστηκαν από αυτό το επιτυχημένο παρελθόν. Το έμβλημα που σχεδιάστηκε περιλάμβανε ένα θολωτό αστεροσκοπείο, παραπέμποντας στο Αστεροσκοπείο της Γενεύης, ενώ τα οκτώ αστέρια γύρω του αντιπροσώπευαν τα δύο παγκόσμια ρεκόρ του 1933 και του 1936, καθώς και τους έξι διαγωνισμούς που κέρδισε η Μάρκα μεταξύ 1945 και 1952.
Σήμερα, αυτά τα οκτώ αστέρια αντιπροσωπεύουν τα σύγχρονα επιτεύγματα της OMEGA στον τομέα της ακρίβειας, και πιο συγκεκριμένα τους οκτώ ελέγχους από τους οποίους πρέπει να περάσει κάθε αυτόματο ρολόι OMEGA προκειμένου να πιστοποιηθεί ως Master Chronometer. Οι έλεγχοι που έχουν οριστεί από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS), είναι οι πιο αυστηροί στον κλάδο της Ωρολογοποιίας, και αποδεικνύουν ένα επίπεδο ακρίβειας, απόδοσης και αντίστασης στον μαγνητισμό που όμοιό του δεν υπάρχει.
Η συλλογή Constellation αποτελεί εδώ και χρόνια για την OMEGA το σύμβολο στην Ωρολογοποιία

Η συλλογή Manhattan σηματοδοτεί τη μοντέρνα εμφάνιση 

1982 – Constellation “Manhattan”
Ο κομψός σχεδιασμός της συλλογής “Manhattan” είναι το κύριο χαρακτηριστικό που συσχετίζουμε με την οικογένεια Constellation σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, η συλλογή αυτή παρουσίασε τις τέσσερις χαρακτηριστικές δαγκάνες. Την εποχή εκείνη, οι δαγκάνες συγκρατούσαν το κρύσταλλο σαπφείρου και τη φλάντζα πάνω στην κάσα, εξασφαλίζοντας ότι το ρολόι θα παραμείνει αδιάβροχο. Παράλληλα διέθετε το βαρελοειδές σχήμα της κάσας με τις περίφημες ημικυκλικές της πτυχώσεις, το κυκλικό καντράν και τις ενδείξεις ώρας πάνω στη στεφάνη. Τέλος, συμπεριλάμβανε το ευρέως γνωστό μπρασελέ που ήταν πλήρως ενσωματωμένο με την κάσα και διέθετε αρθρωτούς συνδέσμους, προσφέροντας επιπλέον στυλ και άνεση.

1995 – Constellation ‘95
Στην πρώτη σημαντική ανανέωση του μοντέλου, η OMEGA διατήρησε τις δαγκάνες ως βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, αν και δεν ήταν πλέον απαραίτητες για τη στεγανοποίηση του ρολογιού. Το κάθε μοντέλο απέκτησε επίσης πιο μαλακές και στρογγυλεμένες γραμμές, θολωτό κρύσταλλο σαπφείρου, λατινικούς αριθμούς πάνω στη στεφάνη αντί για το καντράν, κομψές «ραβδοειδείς» ενδείξεις ώρας και διαμάντια. Περίπου εκείνη την εποχή η Cindy Crawford έγινε μέλος της οικογένειας της OMEGA, κάνοντας άμεσα αισθητή την παρουσία της, καθώς συνέβαλε στην επιλογή του τελικού σχεδιασμού αυτής της νέας συλλογής Constellation.

2003 – Constellation “Double Eagle”
Το αυθεντικό Constellation “Double Eagle” («Διπλός Αετός») παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό τουρνουά γκολφ European Masters της OMEGA το 2003. Η γυναικεία εκδοχή του δημιουργήθηκε με το ίδιο σκεπτικό, συνδυάζοντας την ακρίβεια με τη χάρη. Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του ρολογιού ήταν ο μηχανισμός Co-Axial Chronometer Calibre 2500 (ο πρώτος μηχανισμός Co-Axial της OMEGA), που έδωσε στο μοντέλο ένα μοναδικό πλεονέκτημα, ανεβάζοντας την ακρίβεια του σε εντελώς νέο επίπεδο. Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση το μοντέλο αυτό, με μέγεθος κάσας 31 mm, ξεχώριζε για τις υπερμεγέθεις δαγκάνες του, τους δείκτες του σε σχήμα “dauphine” και τις ενδείξεις ώρας σε σχήμα “baguette”.

2009 – Constellation ’09
Η πλήρης ανανέωση της συλλογής το 2009 έφερε ως αποτέλεσμα πιο εκλεπτυσμένες δαγκάνες, νέα καντράν με ενδείξεις ώρας τύπου μισοφέγγαρο, καθώς και νέα μπρασελέ “mono-rang”, που κατασκευάστηκαν για να εξασφαλίσουν στον χρήστη ακόμα μεγαλύτερη άνεση, περιλαμβάνοντας και νέο κούμπωμα με αναδιπλούμενη μπούκλα. Ορισμένα καντράν διακοσμήθηκαν επίσης με το εντυπωσιακό μοτίβο supernova, που ξεκινώντας από το αστέρι του Constellation δημιουργούσε έναν εκλεπτυσμένο στροβιλισμό μεταξύ των διαμαντιών που διακοσμούν τις ενδείξεις ώρας. Αυτός ο επανασχεδιασμός της συλλογής τόνισε για ακόμα μία φορά την υψηλής ποιότητας μοντέρνα κομψότητα των μοντέλων της οικογένειας Constellation.
Η συλλογή Constellation αποτελεί εδώ και χρόνια για την OMEGA το σύμβολο στην Ωρολογοποιία

Παρουσιάζοντας τη Συλλογή “Manhattan” 2018

Φέτος παρουσιάζονται 101 νέα γυναικεία μοντέλα Constellation, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που χρειάζεται να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε. Αν και το εμβληματικό σχέδιο Constellation έχει διατηρηθεί, η συλλογή έχει ανανεωθεί πλήρως με διακριτικές αλλαγές που ανακαλύπτουμε σε κάθε πτυχή των μοντέλων.

Επισκόπηση

Μεγέθη:
• 25 mm
• 28 mm
• 29 mm

Μηχανισμοί:
• OMEGA Calibre 4061 (στα μοντέλα με μέγεθος κάσας 25 mm και 28 mm)
• OMEGA Master Chronometer Calibre 8700/8701 (στα μοντέλα με μέγεθος κάσας 29 mm)

Υλικά:
• Χρυσός Sedna™ 18K
• Κίτρινος Χρυσός 18K
• Ανοξείδωτο ατσάλι με χρυσό Sedna™ 18K
• Ανοξείδωτο ατσάλι με κίτρινο χρυσός 18K
• Ανοξείδωτο ατσάλι

Νέα χρώματα στα καντράν:

• Ματ μπλε
• Ματ καστανό καφέ
• Ματ σκούρο γκρι
• Ματ χρυσό σαμπανιζέ
• Ασημί με μοτίβο σαν μετάξι
• Χρυσό σαμπανιζέ με μοτίβο σαν μετάξι
• Ασημί

Οι αλλαγές λεπτομερώς

Σμιλευμένες γωνίες
Το νέο Constellation με ματ φινίρισμα είναι διακοσμημένο με γυαλισμένες, σμιλευμένες γωνίες κατά μήκος της κάσας και του μπρασελέ. Αυτές οι ραφιναρισμένες άκρες κάνουν τα μοντέλα να φαίνονται πιο λεπτά και θηλυκά, ενώ παράλληλα δίνουν μία νέα αίσθηση κομψότητας και χάρης. Επιπλέον, ενισχύουν τον σχεδιασμό του ρολογιού-μπρασελέ, που αποτελεί κάτι το μοναδικό στον κλάδο της Ωρολογοποιίας.

Στεφάνες
Για κάθε ρολόι έχουν σχεδιαστεί νέες, πιο λεπτές στεφάνες, παρέχοντας ένα φαινομενικά ευρύτερο οπτικό πεδίο στο καντράν. Πέρα από το γεγονός ότι έχουν πιο λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό, οι στεφάνες περιλαμβάνουν και πιο λεπτούς λατινικούς αριθμούς, οι οποίοι πλέον είναι τοποθετημένοι σε όρθια θέση.

Δαγκάνες
Σε αναλογία με τις νέες στεφάνες, οι διάσημες δαγκάνες των μοντέλων Constellation έχουν αποκτήσει πιο λεπτεπίλεπτη εμφάνιση και καλύτερη ενσωμάτωση στο σχέδιο. Επίσης, χάρη στις γυαλισμένες σμιλευμένες άκρες, οι δαγκάνες πλέον ενώνονται πιο ομαλά και κομψά με τη στεφάνη, καθώς και γύρω από το σώμα της κάσας.

Κορώνα
Η εξαιρετική λεπτομέρεια της κορώνας αποδεικνύει πόσο μακριά έχει φτάσει η OMEGA για να αναδιαμορφώσει τον σχεδιασμό της συλλογής Constellation. Κοιτάζοντας προσεκτικά θα παρατηρήσετε ότι έχει δοθεί ένα εκλεπτυσμένο, θηλυκό σχήμα σαν μισοφέγγαρο στα δόντια της κορώνας, ακολουθώντας τις εμβληματικές σε σχήμα μισοφέγγαρου πλευρές της κάσας.

Δείκτες και ενδείξεις ώρας
Στο καντράν των ρολογιών της συλλογής η OMEGA έχει κάνει πιο διακριτικές αλλαγές. Όσον αφορά τον σχεδιασμό των δεικτών που έχουν σχήμα φύλου, ειδικά για αυτά τα γυναικεία μοντέλα έχει δοθεί μία πιο λεπτή γραμμή, ενώ οι νέες ενδείξεις ώρας έχουν ως πηγή έμπνευσης τον ορίζοντα του Manhattan, και ειδικότερα τις τριγωνικές επιφάνειες του Πύργου της Ελευθερίας.

Μπρασελέ
Μέσα στη συλλογή υπάρχουν δύο διαφορετικά στυλ μπρασελέ ώστε να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμα τα εκάστοτε μοντέλα. Τα μοντέλα που διαθέτουν μηχανισμό μπαταρίας (quartz) έχουν παρόμοιο μπρασελέ με τα μοντέλα της συλλογής Constellation ’09, ενώ στα μοντέλα των 29 mm, που διαθέτουν μηχανισμό Master Chronometer, έχει δοθεί μία πιο πολυτελής εκδοχή του. Το νέο μπρασελέ είναι εμπνευσμένο από εκείνα της πρώτης συλλογής Constellation “Manhattan”, διαθέτοντας γυαλισμένους ενδιάμεσους συνδέσμους.

Αναδιπλούμενη μπούκλα
Οι νέες αναδιπλούμενες μπούκλες στα μπρασελέ διαθέτουν κάλυμμα με θολωτό σχήμα με το όνομα και το σύμβολο της OMEGA, με γυαλισμένες ημικυκλικές πτυχές και ρύθμιση προσαρμογής, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να επιμηκύνει επιπλέον το μπρασελέ κατά 2mm και να αποκτήσει περισσότερη άνεση όταν το χρειάζεται.

Πίσω μέρος κάσας
Στα μοντέλα με μέγεθος κάσας 29 mm, o λεπτός σχεδιασμός επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση θολωτού κρυστάλλου σαπφείρου στο πίσω μέρος της κάσας, το οποίο απορροφάει το πάχος του αυτόματου μηχανισμού. Στα μοντέλα με μέγεθος κάσας 25 mm και 28 mm, χρησιμοποιείται το ευρέως γνωστό έμβλημα του αστεροσκοπείου.
Η συλλογή Constellation αποτελεί εδώ και χρόνια για την OMEGA το σύμβολο στην Ωρολογοποιία

Η διαφορά του Master Chronometer

Κάθε ένα από τα νέα μοντέλα Constellation με μέγεθος κάσας 29 mm είναι πιστοποιημένο βάση των κριτηρίων του Master Chronometer. Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ρολόγια βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο ακριβείας, απόδοσης και αντοχής στα μαγνητικά πεδία, το οποίο είναι απαράμιλλο στη βιομηχανία της Ωρολογοποιίας.
Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, οι μηχανισμοί υπόκεινται πρώτα στους καθιερωμένους ελέγχους για Χρονόμετρα, όπως έχουν οριστεί από την Επίσημη Ελβετική Αρχή Ελέγχου Χρονομέτρων (COSC). Ύστερα, τόσο οι μηχανισμοί, όσο και τα ολοκληρωμένα ρολόγια πρέπει να περάσουν από τους 8 ελέγχους Master Chronometer, όπου περιλαμβάνεται και η έκθεση σε μαγνητικά πεδία των 15.000 gauss. Αυτός ο έλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν λάβουμε υπόψη μας τις δυνάμεις του μαγνητισμού που δεχόμαστε στην καθημερινή μας ζωή από αντικείμενα όπως είναι οι υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα πιστολάκια για το στέγνωμα των μαλλιών και τα μαγνητικά κουμπώματα στις γυναικείες τσάντες.
Το METAS (το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας) έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο έλεγχος για την πιστοποίηση ενός ρολογιού σε Master Chronometer δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας. Μόνο τα ρολόγια που λειτουργούν άψογα και διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή αντοχή σε μαγνητικά πεδία θα καταφέρουν να βρεθούν στον καρπό μίας κυρίας.

Τέσσερις εμβληματικές γυναίκες. Μία εμβληματική συλλογή.

Για την OMEGA, το Constellation είναι ένα πραγματικό κόσμημα στη μακροχρόνια ιστορία της στη δημιουργία ρολογιών για κυρίες. Γυναίκες από όλες τις χώρες και με διαφορετικούς τρόπους ζωής έχουν γνωρίσει και αγαπήσει αυτό το ρολόι. Για πολλές δεκαετίες, η ομορφιά του και η ακρίβειά του έχουν λατρευτεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η δημοτικότητά του έχει διατηρηθεί από γενιά σε γενιά. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα για τη δημιουργία της νέας διαφημιστικής καμπάνιας για τη συλλογή Constellation το 2018, η OMEGA επέλεξε να συμπεριλάβει όχι μία, αλλά τέσσερις συναρπαστικές γυναίκες που βρίσκονται στην καρδιά της Μάρκας.
Η Cindy Crawford, η Nicole Kidman, η Alessandra Ambrosio και η Liu Shishi, αντιπροσωπεύουν την κομψότητα και τα σαγηνευτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της συλλογής Constellation. Ωστόσο, όπως το κάθε ξεχωριστό μοντέλο της συλλογής, έτσι και αυτές οι τέσσερις Πρέσβειρες της OMEGA, είναι μοναδικές και ταλαντούχες, η κάθε μία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.
Ο φωτογράφος μόδας Damon Baker φωτογράφησε τις παρακάτω εικόνες χρησιμοποιώντας ένα απλό και κομψό σκηνικό – βασιζόμενος σε μία μοντέρνα ερμηνεία του ορίζοντα του Manhattan. Μαζί με το κόκκινο χρώμα της OMEGA, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει το λευκό και το χρυσό, ακολουθώντας τα χαρακτηριστικά χρώματα της πρόσφατης έκθεσης “Her Time” της OMEGA, η οποία έχει περιοδεύσει σε πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι την Αγία Πετρούπολη.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: