Η σκανδαλώδης και πολυσυζητημένη βιογραφία του Έλον Μασκ – Sex, drugs και… Μέγας Ναπολέων!

Η 11η Σεπτέμβρη δεν είναι μόνο η συμβολική ημερομηνία της απόλυτης καταστροφής για την Αμερική, αλλά και η μέρα που αναμένεται να κυκλοφορήσει η μεγάλη βιογραφία της πιο αμφιλεγόμενης και πολυσυζητημένης προσωπικότητας στον κόσμο: του Ιλον Μασκ.

Ο βιογράφος του Γουόλτερ Αϊζακσον, που έχει γράψει τις βιογραφίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Στιβ Τζομπς και του Χένρι Κίσινγκερ, μπορεί να μη θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά οι διάφορες έρευνες των αντιπάλων του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο έχουν ήδη φέρει πολλά στο φως: η βιογραφία εστιάζει κυρίως στην προβληματική σχέση του Μασκ με τον πατέρα του, στις αντιφάσεις του χαρακτήρα του και στις μεγάλες του εμμονές, όπως για τον… Μεγάλο Ναπολέοντα, τον οποίο όχι μόνο αντιγράφει, αλλά φροντίζει ενίοτε να εμφανίζεται στα γραφεία της SpaceX ντυμένος με την ανάλογη αμφίεση.

Ωστόσο, είναι αρκετές οι λεπτομέρειες που προτιμά να παραλείψει η βιογραφία του Αϊζακσον, σύμφωνα με άρθρο των «New York Times», όπως άλλες εμμονές του Μασκ και εξαρτήσεις, τις ύποπτες φιλίες του, αλλά και τα φημολογούμενα sex parties ή τις παράδοξες συνευρέσεις με τον καλό του φίλο Λεονάρντο ντι Κάπριο και την Πάμελα Αντερσον σε βίλα φίλου.


Ανεπούλωτα τραύματα

Δεν είχε καν περάσει στην εφηβεία όταν ο μοναχικός και κάπως μονήρης Μασκ άρχισε να δέχεται το έντονο bullying των συμμαθητών του με παρ’ ολίγον τραγική εξέλιξη, αφήνοντάς του ένα ψυχικό τραύμα, το οποίο ο Αϊζακσον υποστηρίζει ότι δεν ξεπέρασε ποτέ: χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση η ομάδα των νταήδων που απειλούσαν τον ανυπεράσπιστο πιτσιρικά με τον στρατιωτικό πατέρα τον στρίμωξαν στα αποδυτήρια του σχολείου και του κατάφεραν τόσα χτυπήματα που λίγο έλειψε να του αφήσουν κάποια σοβαρή αναπηρία.

Ο μικρός νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα, αλλά όταν βγήκε τίποτα δεν ήταν ίδιο: ο ήδη διαταραγμένος ψυχικός του κόσμος είχε κλονιστεί τόσο πολύ που αποφάσισε ότι έκτοτε δεν θα έδειχνε για κανέναν λόγο ευάλωτος. Αυτό ήταν το σημείο που μετέτρεψε τον ευαίσθητο μικρό σε αποφασιστικό νέο, έτοιμο να επιτεθεί σε οποιονδήποτε μπορεί να έθιγε τη σωματική ή προσωπική του ακεραιότητα.

Αυτή τουλάχιστον είναι η κεντρική θέση της βιογραφίας του Αϊζακσον, ο οποίος θεωρεί ότι η πρώιμη στέρηση της παιδικής αθωότητας εξηγεί πολλά σημεία της προσωπικότητας του Μασκ, από τα αυθόρμητα ξεσπάσματα, την τάση για μεταμφιέσεις έως τον επιθετικό του χαρακτήρα. Ωστόσο, ο βιογράφος υποστηρίζει ότι, σε αντίθεση με ό,τι λέγεται για τον προβληματικό χαρακτήρα που παντοδύναμου αφεντικού της Tesla και της SpaceX, ο ίδιος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην άμεση και μακροχρόνια συνεργασία μαζί του αλλά και στις πολύωρες, μεταξύ τους, συνευρέσεις στο απέριττο μικρό δυάρι του ή στο γραφείο του στα κεντρικά της SpaceX, στο Τέξας, μια από τις πολλές εταιρείες του Μασκ. Κατάφερε, μάλιστα, εντελώς απρόσκοπτα, όπως υποστηρίζει, να μιλήσει και να πάρει συνεντεύξεις με πάνω από 200 συνεργάτες και φίλους του Μασκ προκειμένου να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες.


Σύμφωνα με το άρθρο των «New York Times», είναι αρκετές οι λεπτομέρειες που προτιμά να παραλείψει η βιογραφία του Αϊζακσον, όπως οι εξαρτήσεις του Ιλον Μασκ, οι ύποπτες φιλίες του, αλλά και τα φημολογούμενα sex parties

Οσο για το πλεονέκτημά του να απολαμβάνει, για τις ανάγκες της έρευνας, μια τρυφηλή ζωή και μια κάπως υποκειμενική εμπλοκή με μια ακραία και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα όπως ο Μασκ, ο ίδιος επιμένει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να διαχειριστεί μια τέτοια προσωπικότητα αφού έχει ήδη στο βιογραφικό του την περίπτωση Στιβ Τζομπς. Ο κορυφαίος βιογράφος ειδικεύεται στο να καταγράφει τις ζωές ανθρώπων, των οποίων το έργο ξεπέρασε τη φήμη τους αποδεικνύοντας ότι τα ελαττώματά τους είναι απαραίτητα συμπληρώματα του τεράστιου ταλέντου τους. «Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω τη βιογραφία του Ιλον Μασκ είναι ότι πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα εν ζωή προσωπικότητα στον πλανήτη», εξηγούσε σχετικά σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Κι αυτό πολύ πριν πάρει την απόφαση να αγοράσει το Twitter. Αλλωστε, όταν καλείσαι να γράψεις για τη ζωή του Μασκ, τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα που σε ξεπερνούν.

Μας έχει ήδη βάλει στην εποχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με την ηλικιακή ενέργεια. Και ξαναστέλνει την Αμερική στο Διάστημα ύστερα από τόσα χρόνια αποχής, αφού δεν είχαμε καταφέρει να στείλουμε κανένα διαστημικό όχημα σε τροχιά. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένα κεφάλαιο στην εξερεύνηση του Διαστήματος που συνιστά πρωτοβουλία της πιο ενδιαφέρουσας εν ζωή προσωπικότητας», εξηγούσε σχετικά τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιέφερε στη βιογραφία είναι να φέρει στο φως άγνωστα στοιχεία για την προσωπικότητά ενός άκρως αντιφατικού ανθρώπου και να τον καταλάβει.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: