Η πρώτη αγωγή κατά του Pokemon Go είναι γεγονός




Ένας άνδρας από τις ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go, κατηγορώντας τους για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Πιο αναλυτικά, ο εν λόγω κύριος ισχυρίζεται ότι άγνωστοι άρχισαν πρόσφατα να περιφέρονται έξω από την πόρτα του και ότι τουλάχιστον πέντε από αυτούς του χτύπησαν ακόμα και την πόρτα ζητώντας του να πάνε στην αυλή του σπιτιού του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, αυτή είναι η πρώτη αγωγή που κατατίθεται εναντίον της Niantic, της Nintendo και της Pokemon Company και αφορά στο ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν «επιδείξει κατάφωρη περιφρόνηση για τις προβλεπόμενες συνέπειες που θα είχε το παιχνίδι, τοποθετώντας στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά Pokemon, χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια των ιδιοκτητών ακινήτων».

Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι δημόσιοι χώροι παγκοσμίως που έχουν αναρτήσει απαγορεύσεις για χρήση του παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις τους, όπως το Peace Memorial Park στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ και το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία.

 







texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: