Η μητέρα του Άλεξ μιλάει για το παιδί της και το Βαγγέλη Γακουμάκη

Η μητέρα του Άλεξ μιλάει για το παιδί της και το Βαγγέλη Γακουμάκη

Η μητέρα του Άλεξ μιλάει για το παιδί της και το Βαγγέλη Γακουμάκη

To Φεβρουάριο του 2006, μία υπόθεση εξαφάνισης κερδίζει μεγάλο μερίδιο της επικαιρότητας με επίκεντρο τον Άλεξ από τη Βέροια. Το χρονικό της υπόθεσης καταγράφει μία σειρά εξελίξεων. Ακολουθούν έρευνες επί ερευνών, σενάρια επί σεναρίων και αμέτρητα φύλλα χαρτιού καθώς και ατέρμονες ώρες τηλεοπτικού χρόνου από ειδικούς και ανειδίκευτους, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο.

Εννέα πριν η λέξη bullying ήταν παντελώς άγνωστή στον μέσο Έλληνα.

Όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι, το 2006, ελάχιστοι ίσως γνώριζαν την σοβαρότητα του φαινομένου bullying, όπως ονομάζεται με βάση τα διεθνή πρότυπα ψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών, φορέων της δικαιοσύνης και διαφόρων μηχανισμών καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Σήμερα μία ακόμα εξαφάνιση αυτή του σπουδαστή της γαλακτοκομικής σχολής των Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό.

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την υπόθεση Γιακουμάκη, μιλήσαμε με τη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιτσουαΐτζε, ζητώντας της με βάση την εμπειρία της να μας μιλήσει για όσα εκείνη έζησε, αλλά και για όσα εξελίσσονται με κεντρικό πρόσωπο αυτή τη φορά, τον Βαγγέλη Γιακκουμάκη.

Η συνέντευξη της Νατέλας Ιτσουαΐτζε στο news.gr:

Κυρία Ιτσουαΐτζε θα ήθελα να μου πείτε με αφορμή και την περίπτωση του Βαγγέλη, τι θα λέγατε προς τη μητέρα του…

Αρχικά δεν γνώριζα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ενημερώθηκα αργότερα μέσα από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από την εκπομπή Φως στο Τούνελ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν έχει σημασία σε ποια ηλικία ασκείται σωματική βία από μαθητές σε μαθητές.

Μία μητέρα χάνει ποτέ την ελπίδα ότι θα ξαναδεί το παιδί της; Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να μάθετε περισσότερα πράγματα κάποια στιγμή; Άκουσα να λέτε απευθυνόμενη στη μητέρα του Βαγγέλη να μην σταματήσει ούτε στιγμή να ψάχνει να μάθει περισσότερα για το γιο της.

Η αναζήτηση δεν σταματάει ποτέ μέχρι τη στιγμή που θα μάθει μία μητέρα τι ακριβώς έγινε. Και στην περίπτωση του Βαγγέλη οι δικοί του δεν γνωρίζουν ακόμα τι ακριβώς έχει συμβεί. Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθότι γνωρίζουμε τους δράστες. Υπάρχουν πέντε άτομα που βρίσκονται πίσω από τη δική μου υπόθεση. Από εκεί και πέρα όμως δεν αποκάλυψαν ποτέ τι έκαναν στον Άλεξ ή πού μπορεί να τον έθαψαν.

Βέβαια είναι πολύ σκληρό για εμένα να αναλύω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Προσπαθώ αυτή τη στιγμή να μην σκέφτομαι.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη μητέρα του Βαγγέλη, της συστήνω να έχει κουράγιο. Να μην σταματήσει την αναζήτηση. Είναι πολύ εύκολο να καθίσει κάποιος και να θρηνεί, αλλά δεν πρέπει να το κάνει. Αντιθέτως πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει. Όπως καταλαβαίνετε η πίεση που δέχεται και θα δεχτεί η ίδια είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω μάλιστα ότι σε ένα μήνα από τώρα θα λέγονται τα ίδια που έλεγαν κάποιοι για ‘μένα. Πάντα υπάρχει μία μικρή μερίδα του κόσμου, οι οποίοι δεν ξέρω τι θέλουν να πουν, παρουσιάζουν όμως τα πράγματα όπως τους βολεύει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news.gr.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: