Η κακοκαιρία «ξέθαψε» αρχαιολογικό θησαυρό στην Κρήτη

Ένας ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικός θησαυρός βγήκε στην επιφάνεια μετά τις πρόσφατες νεροποντές που έπεσαν στην Ιεράπετρα. Βρέθηκε στις 4 Ιανουαρίου από νεαρό αγρότη, ο οποίος τον παρέδωσε αμέσως στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα μαρμάρινο γλυπτό μάλλον Ρωμαϊκής περιόδου, που απεικονίζει το κεφάλι νεαρής γυναίκας με ένα εντυπωσιακό χτένισμα.

Το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα είναι διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση και ξεχωρίζει για την τεχνική του γλύπτη που το δημιούργησε και κατάφερε να έχει αντέξει στους αιώνες χωρίς να έχει χάσει το παραμικρό από τη λάμψη του.

Πριν μερικές μέρες ο 30χρονος αγρότης Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας, κι ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μεγάλη νεροποντή, διέκρινε μέσα σε ένα ρέμα το οποίο επιχειρούσε να διασχίσει κάτι εντυπωσιακό που του κίνησε την περιέργεια.

αναφέρει μεταξύ άλλων ο 30χρονος Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης.

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού, είπε ότι,

Στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας ο 30χρονος Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, για να δηλώσει και επίσημα την εύρεση και την παράδοση του εκπληκτικού αυτού μνημείου της αρχαίας Ιεράπυτνας, ακούγοντας πολλές ευχαριστίες και πολλά μπράβο από τους αρχαιολόγους.

είπε η σύντροφος του 30χρονου αγρότη, Βανέσα Αρβανίτη.

Οι γονείς του νεαρού αισθάνονται κι εκείνοι υπερήφανοι, για  το παιδί τους  που παρέδωσε έναν ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικό θησαυρό στις αρμόδιες Αρχές.

πρόσθεσε ο πατέρας του νεαρού, Μανόλης Μπαχλιτζανάκης.

Με λόγια όμορφα χαιρέτισε την πράξη του νεαρού Μιχάλη Μπαχλιτζανάκη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιεράπετρας Γιάννης Ροβιθάκης.

είπε ο  Γιάννης Ροβιθάκης.

Πηγή:neakriti.gr


paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: