Γερμανία: Βίαιη άρνηση ενσωμάτωσης ορισμένων νεαρών μεταναστών μετά τα επεισόδια παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Για «μεγάλο πρόβλημα με ορισμένους νέους άνδρες με μεταναστευτικό υπόβαθρο», έκανε λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, αναφερόμενη στις επιθέσεις εναντίον δυνάμεων ασφαλείας που καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία και κυρίως στο Βερολίνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Διαπιστώνουμε «βίαιη άρνηση ενσωμάτωσης», τόνισε η κυρία Φέζερ και ζήτησε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με ένα «σταθερό χέρι», αλλά «χωρίς να προκληθεί ρατσιστική δυσαρέσκεια».

Τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκαν δεκάδες επεισόδια επιθέσεων με κροτίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, πυροσβεστών και διασωστών που επιχειρούσαν σε διάφορες πόλεις.

Τα γεγονότα προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από την κυβέρνηση. «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα στις γερμανικές πόλεις με ορισμένους νέους άνδρες με μεταναστευτικό υπόβαθρο, οι οποίοι περιφρονούν το κράτος μας, διαπράττουν πράξεις βίας και προσεγγίζονται δύσκολα με προγράμματα εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και τόνισε ότι το κράτος δικαίου θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του: «Πρέπει να δείξουμε ξεκάθαρα τα όρια σε όσους αρνούνται να ενσωματωθούν και είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν βία, αλλά χωρίς να προκαλέσουμε ρατσιστική δυσαρέσκεια», σημείωσε και ζήτησε ταχεία και αυστηρή τιμωρία των παραβατών. «Οι νεαροί βίαιοι παραβάτες πρέπει να αντιμετωπίσουν σημαντικές ποινικές κυρώσεις. Οι ποινές πρέπει να καταλογίζονται άμεσα. Αυτό δημιουργεί σεβασμό για το συνταγματικό κράτος μας, το οποίο δεν πρέπει να επιτρέπει σε νεαρούς βίαιους παραβάτες να τρομοκρατούν τις γειτονιές τους», πρόσθεσε η κυρία Φέζερ. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ανάμεσα σε αυτούς που υποφέρουν από αυτή τη συμπεριφορά είναι και άλλοι μετανάστες, οι οποίοι, όπως είπε, δεν έχουν καμία κατανόηση για τη βία και τις ταραχές. «Έχουμε καθήκον αυτούς να τους προστατεύσουμε», δήλωσε.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr