Η F1 επιστρέφει στην Ολλανδία– Αύριο ο αγώνας στην πίστα Zandvoort

Ο αγώνας στην πίστα Zandvoort της Ολλανδίας, θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή στις τέσσερις το απόγευμα.

Σήμερα Σάββατο,26 Αυγούστου στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνουν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 16.00 θα γίνει το πρώτο qualifying όπου θα βγει και ο αυριανός polman.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι πιλότοι της F1 δεν είχαν το ρυθμό που ήθελαν. Όμως στο τέλος της χθεσινής ημέρας είπαν ότι το σετάρισμα με τα ελαστικά τους ικανοποιεί και σήμερα θα κινηθούν διαφορετικά.

Χθες στην κατάμεστη πίστα από Ολλανδούς φίλους της F1 που είχαν κατακλύσει όλες τις αριθμημένες θέσεις για να χειροκροτήσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή συμπατριώτη τους, ο Max Verstappen, έγιναν τα δύο πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στο FP1 με χρόνο 1:11.852 ο Ολλανδός βρέθηκε στην πρώτη θέση. Με διαφορά 278 χιλιοστά πίσω του ήταν ο Fernando Alonso ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βρετανός Lewis Hamilton.

Στο FP1 ο Carlos Sainz δεν έτρεξε με το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari. Στο μονοθέσιό του «κάθισε» και ο πρωταθλητής της Formula 3 του 2019, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν.

Λόγω της εξόδου του Niko Hulkenberg –έχασε τον έλεγχο της Haas στην τελευταία στροφή- οι αγωνοδίκες έβγαλαν κόκκινη σημαία. Το μονοθέσιο πριν ακινητοποιηθεί στην αμμοπαγίδα είχε μια μικρή επαφή στα προστατευτικά με μικρές υλικές ζημιές.

Η σειρά τερματισμού στο FP1

Στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά ο Lando Norris έκανε κορυφαίο χρόνο και βρέθηκε μπροστά από τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull.

Στο FP2 ο Lando Norris οδήγησε άψογα και με το 1:11.330 βρέθηκε στην κορυφή αφήνοντας πίσω του τον Ολλανδό.

Η έξοδος του Oscar Piastri

Οι δύο Red Bull, πριν κλείσουν τα πρώτα δέκα λεπτά, ήταν μπροστά. Όμως οι ελεύθερες δοκιμές, ακριβώς δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα, διακόπηκαν όταν ο Oscar Piastri στην υπερυψωμένη στροφή, έχασε τη πρόσφυση και κατέληξε στον τοίχο. Άγνωστο γιατί ο Daniel Ricciardo βλέποντας την MCL60 μπροστά του, φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε, φρέναρε απότομα, μπλόκαρε τον μπροστινό αριστερά τροχό και κατέληξε στις μπαριέρες και εκεί  έσπασε τον καρπό του.

Η έξοδος του Daniel Ricciardo

Ο Αυστραλός μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο και στη συνέχεια σε τοπικό νοσοκομείο. Λίγο μετά η AlphaTauri ανακοίνωσε ότι ο Ricciardo έσπασε μετακάρπιο στο αριστερό του χέρι και δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στον αγώνα που θα ήταν ο τρίτος μετά την επιστροφή του στη F1 με την ομόσταυλη ομάδα της Red Bull.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι τη θέση του για όσο διάστημα είναι απών θα πάρει ο Νεοζηλανδός Liam Lawson.

Για πρώτη φορά αγώνας στην πίστα Zandvoort έγινε το 1952. Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 4.259 μέτρα. Οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν σε 72 γύρους 306.587 km. Τον ταχύτερο χρόνο ( 1.11.097) έκανε το 2021 ο Lewis Hamilton.

Τα αποτελέσματα στο FP2

Τα ανεπίσημα δοκιμαστικά αλλά και το qualifying μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από τα συνδρομητικά κανάλια Ant1+ και F1 TV Pro ενώ τον αγώνα της Κυριακής μπορείτε εκτός από τα παραπάνω συνδρομητικά και από την ελεύθερη τηλεόραση του Ant1

Η F1 επιστρέφει στην Ολλανδία– Αύριο ο αγώνας στην πίστα Zandvoort gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: