Η Ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στα σχολεία της Αυστραλίας

«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία απέδειξε τον εξαιρετικό δυναμισμό του Ελληνισμού της Αυστραλίας» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Τσιάρας, την ένταξη της ελληνικής γλώσσας, στο ενιαίο αυστραλιανό πρόγραμμα διδαχής γλωσσών.
Η Ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στα σχολεία της Αυστραλίας
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως έχοντας ήδη επισκεφθεί τον ελληνισμό της Πέρθης, της Μελβούρνης, της Αδελαίδας και του Μπρίσμπαν διαπίστωσε τη μεγάλη χαρά των ομογενών γι” αυτή την επιτυχία, αλλά υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει και συνέχεια».

Υπογράμμισε πως οι απόδημοι και ομογενείς , ειδικότερα των νεότερων γενεών, έχουν αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν. Με τη συμμετοχή τους στα κοινά, έχουν καταστεί εν δυνάμει πρεσβευτές της Ελλάδας και ρυθμιστικοί παράγοντες στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πεδίο των χωρών τους. Γι” αυτό και πέτυχαν να ενταχθεί η ελληνική στο ενιαίο αυστραλιανό πρόγραμμα διδαχής γλωσσών» πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά: «η παιδεία και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι ένα κρίσιμο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά. Η άποψή μου είναι, ότι η μαζί με τη θρησκεία είναι τα δύο βασικά στοιχεία, που προσδιορίζουν την ελληνική ταυτότητα και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των ομογενών με την μητέρα πατρίδα. Μαζί με τη διδασκαλία της ιστορίας αποτελούν τους βασικούς διαμορφωτές της εθνικής συνείδησης. Χωρίς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, η ομογένεια θα χαθεί οριστικά για την . Γι” αυτό, νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει ύψιστο καθήκον μας και πρώτιστο μέλημά μας, η παροχή της δυνατότητας στους ομογενείς να μαθαίνουν στα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα».

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε, επίσης, ότι το κρίσιμο αυτό θέμα πρέπει να εξεταστεί και στο πλαίσιο της παρούσας δημοσιονομικής κρίσης.

«Σκοπεύω», είπε, «άμεσα να συζητήσω το συγκεκριμένο ζήτημα με τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας και επειδή, το αντίστοιχο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όλοι οι απόδημοι Έλληνες σε όλες τις χώρες, θα πρέπει να βρεθούν για την αντιμετώπισή του είτε από το είτε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Σημειώνεται ότι στο Μπρίσμπαν γίνονται προσπάθειες για δημιουργία έδρας Νεολληνικών και αυτό είναι ένα από τα θέμετα που ενδέχεται να συζητήσει ο κ Τσιάρας με αρμόδιους φορείς.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ολοκληρώνει την Παρασκευή την επίσκεψή του στο Μπρίσμπαν όπου θα έχει επαφές με την ομογένεια, τις πολιτειακές αρχές και επιχειρηματικούς φορείς με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Αυστραλία και την προσέλκυση Αυστραλών επενδυτών στην Ελλάδα.
Ακολούθως θα μεταβεί στο Σίδνεϊ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: