H Dodge παρουσιάζει στο Λος Άντζελες το νέο Concept Charger Daytona SRT

Στην έκθεση αυτοκινήτου και βελτιώσεων SEMA 2022 στις H.Π.Α., η Dodge παρουσιάζει το εξηλεκτρισμένο μέλλον των «muscle cars». Οι επισκέπτες που άρχισαν από χθες να επισκέπτονται τη  διάσημη έκθεση στο Λας Βέγκας θαύμασαν από κοντά το αναβαθμισμένο Charger Daytona SRT Concept που αποδίδει έως 670 ίππους.

Το ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT Concept, θα είναι για τους εκλεκτούς η αυριανή γενιά των «muscle car». Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Dodge Speed Week τον περασμένο Αύγουστο και τώρα περνά σε ένα νέο, ακόμα πιο δυναμικό επίπεδο.

Το μοντέλο που παρουσιάζεται στη SEMA μπορεί να εφοδιαστεί με δύο διαφορετικά ηλεκτρικά συστήματα 400V, απόδοσης 340kW (456hp) ή 440kW (590hp). Με τα σχετικά κιτ αναβάθμισης που θα είναι διαθέσιμα, ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το αυτοκίνητο του, φτάνοντας έως και τους 670 ίππους (500kW) σύμφωνα και με τον παρακάτω πίνακα:

Συστήματα 400V

  • 340 (kW) – βασική έκδοση (455 hp)

*             eStage 1 – 370 kW (495 hp)

*             eStage 2 – 400 kW (535 hp)

  • 440 (kW) – βασική έκδοση (590 hp)

*             eStage 1 – 470 kW (630 hp)

*             eStage 2 – 500 kW (670 hp)

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού το ηλεκτρικό Charger θα μπορεί να αναβαθμιστεί με το ηλεκτρικό σύστημα Banshee των 800V και επίπεδα απόδοσης που θα βρίσκονται σε άλλη εντελώς κλίμακα.

Η Dodge με το πρωτότυπο έδωσε μια μικρή ιδέα για το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί ακόμη. Ωστόσο οι επικεφαλής της εταιρίας ότι στο προσεχές μέλλον θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πανίσχυρο Banshee 800V.

Ο κ. Tim Kuniskis, CEO της Dodge αναφέρθηκε στο αμιγώς ηλεκτρικό αναβαθμισμένο πρωτότυπο αυτοκίνητο:

«Η έκθεση SEMA είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις γύρω από την κουλτούρα της δύναμης και των επιδόσεων. Η Dodge δεν κρύβει το γεγονός ότι εξελίσσει το νέας γενιάς “muscle car”, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.Η τεχνολογία προχωρά προς τα εμπρός, το ίδιο και οι βελτιωτές. Εδώ δείχνουμε πως η παλιά σχολή των muscle cars περνά στο εξηλεκτρισμένο μέλλον.»

Στο πλαίσιο της SEMA 2022, το κοινό δεν θα έχει απλά την ευκαιρία να απολαύσει το αναβαθμισμένο Charger Daytona SRT Concept, αλλά και να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την εξέλιξη του πατενταρισμένου συστήματος Fratzonic Chambered Exhaust, του πρώτου παγκοσμίως συστήματος εξαγωγής για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

H Dodge παρουσιάζει στο Λος Άντζελες το νέο Concept Charger Daytona SRT gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: