Γλυκά Νερά: Όλη η «παράσταση» του συζυγοκτόνου – Η «μεγάλη συγγνώμη» και το «εισιτήριο» για τον Κορυδαλλό

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του στον ανακριτή ο 32χρονος — Γιατί οδηγήθηκε σε ειδική πτέρυγα των φυλακών με επιπλέον μέτρα

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε το βράδυ της Τρίτης, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Αν και αρχικά όλα έδειχαν ότι θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, εν τέλει θα οδηγηθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών. Στον ίδιο χώρο κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης, δύο επίορκοι αστυνομικοί και ένας σοφρωνιστικός υπάλληλος που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών. Με αυτούς θα προαυλίζεται, ενώ κοντά κρατούνται οι Παναγιώτης Βλαστός και Νίκος Μαζιώτης.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης  έχει κάνει τεστ κορωνοϊού, κάτι το οποίο σημαίνει ότι  δεν θα τεθεί σε 14ήμερη καραντίνας. Παράλληλα ως νέος κρατούμενος θα περάσει την καθιερωμένη συνέντευξη, είτε με την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού είτε με τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Μια μεγάλη συγγνώμη»

Ο 32χρονος πιλότος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Τα μόνο λόγια που είπε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν «Δεν έχω να πω τίποτα. Μια μεγάλη συγγνώμη».



«Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση οπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας. Σας μεταφερω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: “Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει”. Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες», τόνισε από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.


Δεν προσχεδίασα τον φόνο — Ζήτησε την κλήση μαρτύρων

Συγγνώμη επειδή κατέστρεψε, όπως φέρεται να είπε, δύο οικογένειες αλλά και το μέλλον του παιδιού του, φέρεται να ζήτησε κατά την απολογία του στον ανακριτή. Παράλληλα, επιχείρησε να αντικρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας που καταδεικνύουν ότι προσχεδίασε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ώστε να διαπιστωθεί, κατά τους ισχυρισμούς του, πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της.

Ο κατηγορούμενος «κόντρα» στα στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία διαφαίνεται ότι η κάρτα από την κάμερα αφαιρέθηκε περίπου τρεις ώρες πριν το έγκλημα εκείνος υποστήριξε, κατά τις πληροφορίες, στην απολογία του στον ανακριτή όσα είχε πει και προανακριτικά όταν ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη Καρολάιν. Ότι δηλαδή, αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα μετά το έγκλημα που διέπραξε και όχι πριν από αυτό. Στη συνέχεια, όπως έχει υποστηρίξει, έκοψε την κάρτα σε κομμάτια και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας.

Το δεύτερο αίτημα που υπέβαλλε ενώπιον του ανακριτή ο συζυγοκτόνος αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση που είχε ο ίδιος με την άτυχη 20χρονη. Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προς ενίσχυση του ισχυρισμού του ότι είχε καλή σχέση με το θύμα. 


Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο γιαγιάδων της Λυδίας

H οικογένεια της Καρολάιν αναμένει μέχρι την Πέμπτη την απάντηση της οικογένειας του συζύγου και δολοφόνου της εάν συμφωνούν ως προς την πρόταση για την συνεπιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha , ήδη είχαν τηλεφωνική επαφή οι γιαγιάδες της μικρής Λυδίας.  Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, ξεκαθάρισε πάντως ότι οι γονείς της νεκρής 20χρονης ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Πρόσθεσε δε «μην διανοηθεί κανείς να πιστέψει ότι θα πάμε σε οποιοδήποτε συμβιβασμό», συμπληρώνοντας χαρακτριστικά ότι «κρατάμε χαμηλούς τόνους, σεβόμενοι το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην απολογία, αλλά ακολουθεί η δίκη». 



Μάλιστα, ο δικηγόρος των γονέων της Καρολάιν Κράουτς, αντιμετώπισε απαξιωτικά την εκδοχή που επιχειρεί να αναδείξει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου — ότι το έγκλημα τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχής». «Πώς γίνεται να προκαλεί βρασμό κάποιος που κοιμάται;» αναρωτήθηκε για να προσθέσει: «Είδατε πουθενά ενσυναίσθηση επί 37 ημέρες; Γιατί εγώ δεν είδα», διερωτήθηκε.

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θα αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της επιμέλειας του παιδιού

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς από νωρίς το πρωί της Τρίτης βρέθηκε έξω από τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Σχολιάζοντας, μάλιστα, το ζήτημα με την επιμέλεια του παιδιού που έχει προκύψει σημείωσε πως αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Καταθέσαμε σήμερα μια δήλωση πολιτικής αγωγής στον κύριο ανακριτή εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν, για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπόρεσε να έρθει και η δήλωση κατατέθηκε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε ότι αγκάλιασε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Το θέμα του παιδιού πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Πιστεύω καταρχήν ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη και απ’ ό,τι μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρας της με τους γονείς του δράστη έχουν άριστη σχέση. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη απ όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση», είπε.

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των συνηγόρων του

Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης, ο ένας από τους δικηγόρους του πιλότου παραιτήθηκε της υπόθεσης. Όπως είπε ο δικηγόρος, Βασίλης Σπύρου, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

Για την παραίτηση του έτερου συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και την αντιμετώπιση όσον αφορά στο παιδί, μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως είπε σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: