Γκισλέιν Μάξγουελ: Η ζωή της ανάμεσα σε δύο τέρατα, τον πατέρα της και τον Τζέφρι Επστάιν

Καθώς μαραζώνει στη φυλακή για τα επόμενα 20 , με το μέλλον της στοιχειωμένο από το παρελθόν της, η Γκισλέιν Μάξγουελ, καταδικασμένη για σeξουαλική διακίνηση, κακοποίηση και μαστροπεία, θρηνεί την ημέρα που γνώρισε τον δισεκατομμυριούχο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, που της κατέστρεψε τη ζωή.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ζωή της καταστράφηκε πολύ πριν γνωρίσει τον χρηματιστή Έπσταϊν, με τη διαστροφή του για σeξ με ανήλικα κορίτσια — που η Γκισλέιν έκανε δουλειά της να ικανοποιήσει.

Η ιστορία της είναι ένα σκοτεινό παραμύθι του 21ου αιώνα, με την πριγκίπισσα να ξεκινά από ένα παλάτι και να καταλήγει σε ένα μπουντρούμι. Και ενώ στα παραδοσιακά παραμύθια υπάρχει μόνο ένα τέρας, σε αυτό η ανατροπή είναι ότι ήταν δύο τα τέρατα -που και τα δύο τα αγαπούσε απελπισμένα.

Η δυσλειτουργική οικογένεια Μάξγουελ και ο πατέρας-αφέντης

Διοικώντας μια τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, συναντώντας παγκόσμιους ηγέτες, ο πατέρας της Γκισλέιν, Ρόμπερτ Μάξγουελ, κατακρεούργησε εντελώς τους συνήθεις κανόνες της οικογενειακής ζωής και αυτό ήταν ένα ισχυρό ναρκωτικό για κάποιον που ήταν ήδη βουτηγμένος στην μεγαλομανία.

Αντίθετα, η γυναίκα του, Μπέτι, ήταν ένα είδος αγίας, της οποίας η καλοσύνη κράτησε αυτή -την κατά τα άλλα δυσλειτουργική -οικογένεια ενωμένη. Ήταν τόσο ευγενική όσο εκείνος σκληρός, καλή όσο εκείνος τέρας, ευγενής όσο εκείνος κακός. Ωστόσο, για να διατηρήσει την οικογενειακή ειρήνη, συχνά υποχωρούσε στους εγωκεντρικούς, τραμπούκικους τρόπους του, βαθαίνοντας τη δική της αγωνία και όλων των παιδιών τους. Αποδοκίμασε τη σκληρότητά του, αλλά δεν έκανε τίποτα αποτελεσματικό για να το σταματήσει.

Σε ένα γράμμα, τον κατηγόρησε ότι έπαιρνε μια σαδιστική ευχαρίστηση συνθλίβοντας και εξευτελίζοντας όλους όσους τον αγαπούσαν περισσότερο. Αλλά ακόμα κι έτσι, του είπε ότι δεν θα σταματήσει να τον αγαπάει. Διχασμένη ανάμεσα στην απελπιστική αγάπη της για τον άντρα της και στα μητρικά της ένστικτα, έγινε ένα κομμάτι πάγος.

Αυτή, λοιπόν, ήταν η ταραγμένη οικογένεια στην οποία γεννήθηκε η Γκισλέιν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1961.


Η έπαυλη των Μάξγουελ

Η φαινομενικά πασπαλισμένη με χρυσόσκονη ζωή της δεν ξεκίνησε καλά. Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας της ήταν εξαιρετικά πλούσιος και το σπίτι της οικογένειας ήταν μια έπαυλη 53 δωματίων στην Οξφόρδη όπου ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε χορέψει κάποτε σε ένα καλοκαιρινό χορό.

Η Γκισλέιν ήταν μόλις ημερών όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε εγκεφαλικά νεκρό και σε κώμα, από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ. Αυτή η τραγωδία καταρράκωσε τόσο πολύ την Μπέτι που η Γκισλέιν, που θα έπρεπε κανονικά να ήταν το επίκεντρο της προσοχής της μητέρας της, αγνοήθηκε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: