Γιατί ο Πούτιν έβαλε τον Μακρόν να καθίσει στο τραπέζι «παγοδρόμιο»

Η γαλλική πλευρά εξήγησε τη… μεγάλη απόσταση που χώριζε Πούτιν και Μακρόν στη συνάντησή τους – Παρά τις εικασίες περί διπλωματικού μηνύματος, πηγές του Ελιζέ υποστηρίζουν ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό PCR τεστ

Μια άλλη εξήγηση για το τραπέζιο «παγοδρόμιο» που κάθισαν για συνομιλίες Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν έδωσαν δύο πηγές από το Ελιζέ, εξηγώντας ότι τα τέσσερα μέτρα που τους χώριζαν οφειλόταν στην άρνηση του Γάλλου προέδρου να υποβληθεί σε ρωσικό PCR τεστ.

Τις προηγούμενες ημέρες, το τεράστιο τραπέζι είχε προκαλέσει πολλαπλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παρατηρητές και διπλωμάτες θεώρησαν ότι ο Πούτιν ενδεχομένως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς τη Δύση.

Τελικώς, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δύο επιλογές από το Κρεμλίνο. Η πρώτη, να δεχθεί να του κάνουν PCR τεστ οι ρωσικές αρχές ή δεύτερον, να τηρήσει πολύ αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Ρόιτερς για να σχολιάσει σχετικά.

Ο Μακρόν έκανε δύο τεστ πριν τη συνάντηση

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.

Σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο, ενώ χωρίζονταν από ένα μικρό τραπεζάκι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: