Τουρκία: Τα έβαλαν με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» – Για «σχέδιο του εισβολέα» κάνει λόγο η Hurriyet

Ακόμα και τις ελληνικές ταινίες εντάσσουν στην Τουρκία στην ρητορική τους κατά της Ελλάδας με την εφημερίδα Hurriyet να επιλέγει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα, Τρίτη (22/111), να εκτοξεύσει τα βέλη της κατά της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση.

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει, μάλιστα, την ταινία ως «σχέδιο του Έλληνα “εισβολέα”» κάνοντας λόγο για «ελληνική προπάγανδα».

Κατά την ανάγνωση της Hurriyet η ταινία της Μιμής Ντενίση «δείχνει εντελώς διαφορετική ιστορική πραγματικότητα. Ο Έλληνας “εισβολέας” επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως γενοκτονία».

Αυτό που φαίνεται να ενόχλησε τους Τούρκους ήταν το γεγονός ότι «η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα


Το πρωτοσέλιδο της Hurriyet για την Τρίτη (22/11)

«Τόσο καιρό δεν ενοχλούνταν για την προβολή του φιλμ στην Ελλάδα, τώρα όμως θα προβληθεί στις ΗΠΑ, και στις 11 Ιανουαρίου 2023 στο Ευρωκοινοβούλιο» σημείωσε από την πλευρά του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coilqw9bqk89)

Σημειώνεται ότι στην ταινιά πρωταγωνιστεί και ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί, με την Hurriyet να τον κατηγορεί για τη συμμετοχή του αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία και η σειρά, σε σενάριο Μιμής Ντενίση και Martin Sherman και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της Ελληνίδας ηθοποιού.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: