Γιατί μας χαμογελάει η μπανάνα..;

Γιατί μας χαμογελάει η μπανάνα..;Θα έχεις προσέξει ότι η μπανάνα μοιάζει με ένα μεγάλο χαμόγελο…
Υπάρχει λόγος γι΄ αυτό. Μας προκαλεί, γιατί ξέρει πως, όταν τη φάμε, θα αισθανθούμε πιο χαρούμενοι…

Φτιάξτε το κέφι σας τρώγοντας μπανάνες, λένε οι ειδικοί.
Διότι η μπανάνα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο μετατρέπεται μέσα στο σώμα μας σε έναν νευροδιαβιβαστή, τη σεροτονίνη, έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστές της διάθεσης στον εγκέφαλο. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της σεροτονίνης, τόσο καλύτερη είναι η διάθεσή μας.

Δημοφιλής και θρεπτική
Φυσικά η μπανάνα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα φρούτα παγκοσμίως. Και δικαίως, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών καθώς και φυτικών ινών, που την καθιστούν ένα ποιοτικό σνακ πολύ νοστιμότερο και υγιεινότερο από οποιοδήποτε άλλο επεξεργασμένο τρόφιμο ή γλύκισμα. Και μην ακούς που λένε ότι πρέπει να την βγάζεις από τη διατροφή σου σε περιόδους δίαιτας λόγω της μεγάλης θερμιδικής της αξίας. Απλώς να θυμάσαι να μην την καταναλώνεις σε μεγάλες ποσότητες. Αν την τρως με μέτρο, έχεις να λαμβάνεις από αυτήν άφθονη βιταμίνη C, που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, άφθονο κάλιο, που αποτελεί προστατευτικό παράγοντα για την εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης, και ευεργετικές φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των εντέρων και αποτρέπουν την εμφάνιση υπερπλασιών της γαστρεντερικής οδού, ενώ παράλληλα βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Παρέχει άμεση ενέργεια στον οργανισμό
Η μπανάνα περιέχει επίσης 3 σάκχαρα (σουκρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη), τα οποία μεταβολίζονται πολύ γρήγορα παρέχοντας άμεση ενέργεια στον οργανισμό, καθώς και σημαντικές ποσότητες βιταμίνης B6, που συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού συστήματος, στη σύνθεση των ερυθροκυττάρων, στον πρωτεϊνικό μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ακόμα, σε μικρότερες ποσότητες, προσφέρει βιταμίνη Α, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, παντοθενικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: