Γιατί, η πραγματική φιλία δεν έχει ημερομηνία λήξης

Όσο και να θες να περιγράψεις μια σωστή φιλία, οι λέξεις και οι πράξεις δε θα είναι ποτέ αρκετές. Όσες φορές κι αν το πούμε, , τόσο στις ζωές, όσο και στις ψυχές μας. Είναι κάθε φιλία μοναδική; Ναι! Είναι παντοτινή κάθε φιλία; Όχι., ακόμη κι αν μερικές φορές πονάει. Η απώλεια ενός φίλου είναι ίσως και η χειρότερη από κάθε άλλη. Τι κι αν όμως εσύ στο μυαλό σου έχεις την φιλία πιο ισχυρή κι από οικογενειακό δεσμό, για κάποιους μια φιλία αρχίζει πάντα με προκαθορισμένη ημερομηνία… λήξης.

Όπως είπαμε και πριν, κάποιοι άνθρωποι έρχονται την κατάλληλη στιγμή στη ζωή σου, φεύγουν όμως βιαστικά. Πίστεψέ με ο λόγος είναι σοβαρός και καλό είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω. Όποια κι αν είναι η αιτία που ένας «φίλος» φεύγει απ” το πλευρό σου, καλά θα κάνεις να μην επιμείνεις περισσότερο από το σεβαστό. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να φύγει και δεμένα τα χέρια να έχει θα βρει τον τρόπο, άσε που όσο τον κρατάς, τη καρδιά σου χαλάς. Ο λόγος είναι σοβαρός και έχει να κάνει με εσένα και την ηρεμία σου. Ένας «φίλος» που δεν θέλει το καλό σου ή απλά δε θέλει πια την παρέα σου θα γίνει η πιο επίπονη ιστορία σου και είναι πάντα προτιμότερο να αφήνεις τους ανθρώπους με τις επιλογές τους.

Όποιος καταπατά τον άτυπο όρκο της, καλό είναι να μένει μακρυά σου. Για κάποιους, φιλία είναι μια βόλτα στο πάρκο, ένα τηλεφώνημα παραπάνω από τα συνηθισμένα και τα τυπικά, μια εξομολόγηση σε μια αδύναμη στιγμή. Σαν φύγουν όλα αυτά και βρεθεί στο διάβα του… «φίλου» σου μια πιο ευνοϊκή παρέα, ναι, θα γίνει καπνός. Γιατί; Γιατί η έννοια της φιλίας φαίνεται να μην είναι και τόσο ξεκάθαρη στο μυαλό τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι άνθρωποι, έρχονται και παρέρχονται. Σχέσεις, φίλες και φίλοι θα έρθουν και θα φύγουν πριν καν το καταλάβεις και όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο αυτό θα φαίνεται ξεκάθαρο στο κεφάλι σου. Μη σκας για ανθρώπους «λίγους» για το… πολύ σου. Μια φιλία για να σταθεί θέλει δύο και, θέλει αμοιβές υποχωρήσεις, προσπάθειες και συναισθήματα. Ειλικρίνεια και σεβασμό. Αυτά ίσως και να είναι μερικά από τα βασικά μαγικά συστατικά μιας σωστής και παντοτινής φιλίας. Ο χρόνος μόνο μπορεί να αποδείξει ποιοι αξίζουν για να μείνουν και ποιοι όχι. Αν αυτή τη στιγμή δε βλέπεις το γιατί, θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα σου αποδείξει ότι αξίζεις πολλά περισσότερα από άδειους, κενούς από συναισθήματα ανθρώπους, φίλους που δε σε υπολογίζουν, ανθρώπους που δε σε σέβονται και «άτομα» ανάξια να σταθούν στο ύψος τους και στο πλευρό σου. Σαν την κλεψύδρα, μόλις αδειάσει από τους κόκκους της, μόλις κι ο τελευταίος κόκκος στάξει και χαθεί μέσα στην άμμο, έτσι κι εσύ, εκεί που νιώθεις άδεια θα φανεί κάποιος να γυρίσει την κλεψύδρα σου και όλα θα ξεκινήσουν απ” την αρχή. Αρκεί μόνο το κατάλληλο χέρι, το κατάλληλο ζεστό χαμόγελο και μια δυνατή αγκαλιά για να πιστέψεις ότι μια σωστή φιλία, όσες φουρτούνες κι αν περάσει, όσα «κενά» και αν ξεπεράσει δεν έχει ημερομηνία λήξης.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: