Γιατί επισκέφτηκε έκτακτα το Μαξίμου ο Σταθάκης; Τι λέει για την υπόθεση του “υπουργού του 1 εκ.”

Η επείγουσα άφιξη του Γιώργου Σταθάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πυροδότησε σενάρια πως ο πρωθυπουργός τον κάλεσε για την υπόθεση του πόθεν έσχες και του υπουργού που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης πάντως συνομιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε ότι η συνάντηση αφορούσε στα κόκκινα δάνεια, ενώ δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε ότι είναι ο ίδιος ο υπουργός του 1 εκατομμυρίου. Συγκεκριμένα είπε:«Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, δεν επιτρέπεται» και προέτρεψε τους εκπροσώπους του Τύπου «να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή, ώσπου να λάμψει η αλήθεια» -αναφερόμενος, στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός που είχε βγάλει 1 εκατομμύριο από την τράπεζα υποστηρίζει πως ήθελε να το δώσει σε συγγενή του, που προσπαθούσε να κάνει μία επένδυση δύο εκατομμυρίων. Έπειτα από καιρό, όταν ο συγγενής του μετάνιωσε και ματαίωσε την επένδυση, επέστρεψε στον υπουργό το 1 εκατομμύριο και έτσι, ο υπουργός το κατέθεσε εκ νέου στην τράπεζά του -αλλά δεν πρόκειται για «φρέσκο» εισόδημα, αλλά για χρήματα που είχε και τα διέθεσε στον συγγενή του για λίγο.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: