Gianni Versace: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε- Οι επικές δημιουργίες, η Donatella και τα δύο πτώματα

Gianni Versace: Σαν σήμερα δολοφονήθηκε  Οι επικές δημιουργίες, η Donatella και τα δύο πτώματα

Ο Ιταλός σχεδιαστής έφυγε πρόωρα αλλά άφησε πίσω του έναν κολοσσό γεμάτο δημιουργίες.

24 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Gianni Versace βρέθηκε δολοφονημένος στα σκαλοπάτια της βίλας του στο Miami.

O διάσημος Ιταλός σχεδιαστής που άφησε ιστορία με το ταπεραμέντο και τις δημιουργίες του, αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της μόδας.

Ο Gianni Versace γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1946, στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας και μεγάλωσε σε υφάσματα και ήχους ραπτομηχανών. Και στις 15 Ιουλίου του 1997, ολόκληρος ο κόσμος σοκαρίστηκε ακούγοντας την είδηση της δολοφονίας του φημισμένου Ιταλού σχεδιαστή μόδας. Ο Gianni Versace, στα 50 του τότε, πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός στα μπροστινά σκαλιά του σπιτιού του στο Miami. Ο μοναδικός ύποπτος ήταν ο 27χρονος Andrew Cunanan, ο οποίος λίγη ώρα μετά τη στυγνή του πράξη αυτοκτόνησε σε ένα πλωτό σπίτι στο Miami Beach.

Κατά κάποιον τρόπο, ο Versace ήταν για τη μόδα ό,τι ο Andy Warhol για την τέχνη.

Τα ρούχα του ήταν -και είναι φυσικά- η επιτομή της χλιδής, τα σύμβολα της επιτυχίας και της αυτοπεποίθησης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως το σήμα κατατεθέν της εταιρίας είναι το κεφάλι της Μέδουσας, το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που «πέτρωνε» όποιον την έβλεπε.

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές στην ιστορία, o Versace αποτελεί έναν από τους λίγους θρύλους της βιομηχανίας που χάθηκε πρόωρα. Παρόλο που έχουν περάσει 24 χρόνια από τον θάνατό του, η αυτοκρατορία που δημιούργησε συνεχίζει να πρωταγωνιστεί! Στο προφίλ της στο Instagram, η Donatella Versace σήμερα τίμησε τον αδερφό της δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες στις οποίες είναι μαζί και χαμογελούν. «Πάντα χαμογελούσαμε μαζί. Μου λείπεις κάθε μέρα Gianni» έγραψε στην λεζάντα της δημοσίευσής της.

Η μικρή αδερφή του Gianni διασφάλισε ότι η αίγλη και το πάθος τόσο του οίκου όσο και του ίδιου του σχεδιαστή θα παρέμεναν τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του brand που κληρονόμησε μετά τον θάνατό του. Ίσως να μην ξαναδούμε ποτέ μοντέλα να εκφράζουν τόσο έντονα τα συναισθήματά τους στην πασαρέλα, όπως έκανε η Linda, η Cindy, η Naomi, και η Christy στα show του Gianni την δεκαετία του ’90, όμως εκείνη η εποχή δημιούργησε αστέρες στον χώρο της μόδας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Το διάσημο αρχοντικό του Versace στο Miami, έγινε χθες το σκηνικό μιας περίεργης δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς, εντοπίστηκαν 2 άψυχα σώματα σ΄ένα από τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου -εκείνο που άλλοτε αποτελούσε την κύρια κατοικία του Ιταλού σχεδιαστή έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο -.

Η αστυνομία του Miami Beach ισχυρίστηκε ότι έλαβε μια κλήση από το Versace Mansion και πως η υπηρεσία καθαρισμού είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκαν 2 πτώματα μέσα σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Πώς, ποιοι και γιατί, ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί. Τον ρόλο παίρνει τώρα η αστυνομία για να διερευνήσει τι συνέβη και βρέθηκαν τα 2 πτώματα ανήμερα της δολοφονίας του διάσημου σχεδιαστή, μέσα στο πάλαι ποτέ σπίτι του….

Οι iconic δημιουργίες του έχουν μείνει διαχρονικές…

Ο Gianni Versace αποτελούσε την επιτομή ενός επικού στυλ που για την εποχή του ήταν κάτι παραπάνω από προχωρημένο.

Πάμε να θυμηθούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις του στην πασαρέλα μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα των supermodels των 90′s.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: