Για να αποφύγει το «κούρεμα» έχασε 2.000 ευρώ!

Δέχθηκε τηλεφώνημα την περασμένη Τρίτη από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος του δήλωσε ότι είναι ανώτερο στέλεχος τραπεζικού καταστήματος και τον ενημέρωσε για τις… περικοπές που δήθεν πρόκειται να γίνουν στις καταθέσεις 

Άλλος ένας ανυποψίαστος -αλλά και ανενημέρωτος- πολίτης έπεσε θύμα επιτήδειου που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, του συστήθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος που είχε «έγκυρη» πληροφορία ότι επίκειται «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων και του υποσχέθηκε να τον… σώσει!

Το θύμα κατοικεί στην Καλλονή της Λέσβου και δέχθηκε τηλεφώνημα την περασμένη Τρίτη από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος του δήλωσε ότι είναι ανώτερο στέλεχος τραπεζικού καταστήματος και τον ενημέρωσε τάχα εμπιστευτικά για τις περικοπές που δήθεν πρόκειται να γίνουν στις καταθέσεις. Αφού τον… τρομοκράτησε όσο χρειαζόταν, τον διαβεβαίωσε ότι υπήρχε τρόπος να γλιτώσει τις δικές του.

Ο άγνωστος ζήτησε από τον 59χρονο μέσω ταχυδρομείου το ποσό των 2.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα τα κατέθετε σε «ασφαλή» λογαριασμό. Το θύμα έκανε όπως του είπε και… έχασε όσα χρήματα είχε στην άκρη! Όταν αντιλήφθηκε ότι τον είχαν εξαπατήσει, κατέφυγε στο τμήμα Καλλονής που ανέλαβε την προανάκριση για το νέο κρούσμα απάτης και αναζητά τον δράστη.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: