ΓΓ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, μιλώντας στο ρ/σ «ΘΕΜΑ», χαρακτήρισε θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλάτα, «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη», η δήλωσή της αυτή περιέχει και μια απειλή. «Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε;», αναρωτήθηκε.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στους δικαστές του πρώτου βαθμού, όμως οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνια δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις» και εξήγησε πως «αν αδρανήσει η διοίκηση (σ.σ. για μια πολύ σοβαρή υπόθεση) μπορούν 20 δικαστές του εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης από αυτό; Γιατί τα γράφουν αυτά;».

Τέλος, ο γγ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: