Γερμανία: Στις τέσσερις μονάδες κλείνει η "ψαλίδα" Σολτς – Λάσετ

Μόλις 12 ημέρες μένουν για τις γερμανικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου – Στην πρώτη θέση παραμένουν οι Σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο οι Χριστιανοδημοκράτες ανέβηκαν στο 21% 

Δύο μονάδες «τσίμπησαν» οι Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία, δώδεκα ημέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές και δύο ημέρες μετά τη δεύτερη τηλεμαχία των τριών υποψηφίων για τη Καγκελαρία.

Αν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν πρώτη δύναμη με ποσοστό 25% στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL /Ntv, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) κατάφερε να ανέβει στο 21% από 19% που ήταν πριν την διεξαγωγή της δεύτερης τηλεμαχίας το βράδυ της Κυριακής.

Ο Άρμιν Λάσετ, ηγέτης του CDU και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας — Βεστφαλίας, κατάφερε να κλείσει την «ψαλίδα» με τους Χριστιανοδημοκράτες του Όλαφ Σολτς στις τέσσερις μονάδες.

Αμετάβλητοι οι Πράσινοι

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, οι Πράσινοι (Die Gruene) παραμένουν αμετάβλητοι στο 17 % ενώ το κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP), με ηγέτη τον Κριστιάν Λίντνερ, χάνει δύο μονάδες κατρακυλώντας στο 11%.

Το ίδιο ποσοστό έχει και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Afd» ενώ το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» αποσπά 6%.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: