Κέρδη στη Wall Street: Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της τρίτης οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις δηλώσεις στελεχών της Fed για τα επιτόκια και στον πληθωρισμό που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,56% ή 186 μονάδες στις 33.704, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,70% στις 3.919 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,01% στις 10.742 μονάδες.

Οι traders είναι σαφές ότι τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό του Δεκεμβρίου (7,1% τον Νοέμβριο), τα οποία θα δημοσιευθούν την Πέμπτη και τα οποία εν πολλοίς θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve (ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ).

Αυτήν τη στιγμή, το εύρος των επιτοκίων καθορίζεται στο 4,25% – 4,5%, με τους επενδυτές να αναμένουν και νέες παρεμβάσεις εντός του 2023, δεδομένης αφενός της ανθεκτικότητας της οικονομίας, αφετέρου της εκτίμησης ότι ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να υποχωρήσει εντός του στόχου (2%) πριν το 2024.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο στη Σουηδία, υπογράμμισε την ανάγκη η νομισματική πολιτική να παραμείνει ανεξάρτητη από πολιτικές επιρροές. Επανέλαβε δε, ότι απαιτούνται σκληρές αποφάσεις, οι οποίες πολιτικά στερούνται δημοφιλίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο επίμονος πληθωρισμός.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: