Γαλλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ορίσει νομικά το επάγγελμα του «Influencer»

Νομικό ορισμό του επαγγέλματος του Influencer ετοιμάζεται να εισάγει η , σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα υπάρξει νομικό πλαίσιο, που θα θέτει φραγμούς στην προώθηση επικίνδυνων προϊόντων ή υπηρεσιών, ξεκινώντας από την προώθηση αλκοολούχων ποτών, αθλητικών στοιχημάτων ή χρηματοοικονομικών προϊόντων. Επίσης, θα απαγορεύονται αυστηρά οι διαφημίσεις καλλυντικών φαρμάκων ή χειρουργικών επεμβάσεων.

Μέριμνα θα υπάρξει επίσης και για τη χρήση φίλτρων ή μεθόδων επεξεργασίας. Σε αυτές τις εικόνες ή βίντεο, ο εκάστοτε influencer θα πρέπει να προσθέτει την ένδειξη «εικόνες ρετουσαρισμένες».

Για τους influencers που παραβιάζουν τους κανόνες θα υπάρξουν και κυρώσεις, ενώ σε περίπτωση απάτης ενδέχεται και να τους επιβάλλεται απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος. Μια κύρωση που μπορεί να λάβει τη μορφή διαγραφής των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα, είτε προσωρινά είτε οριστικά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει και συνεργασία από τις πλατφόρμες που εδρεύουν εκτός Γαλλίας, όπως το Instagram και το TikTok.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: