Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για την προεκλογική εκστρατεία της Λεπέν το 2022

Σε προκαταρκτική έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση (RN), Μαρίν Λεπέν, στις προεδρικές του 2022, προχωρά η εισαγγελία του Παρισιού.

Όπως ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα, η έρευνα ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και βασίζεται σε περσινή έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τους Προεκλογικούς Λογαριασμούς και την Πολιτική Χρηματοδότηση (CNCCFP), η οποία ελέγχει τα εκλογικά έξοδα και τη χρηματοδότηση των υποψηφίων και θα εξετάσει καταγγελίες για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη.

Η Εθνική Συσπείρωση μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε σχολιασμό της ανακοίνωσης, όμως σε παλαιότερες δηλώσεις η Λεπέν και το κόμμα της είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι υπήρξε ποτέ κάποια παράνομη ενέργεια σε σχέση με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Σε άλλη περίπτωση, η Μαρίν Λεπέν μαζί με άλλους 27 συγκατηγορούμενους πρόκειται να δικαστεί αργότερα φέτος και για μια φερόμενη κατάχρηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αρχηγός της RN και το κόμμα της αμφισβητούν την κατηγορία.

Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε το 2016 και είχε στόχο να εξακριβώσει εάν το τότε Εθνικό Μέτωπο είχε χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονταν για βοηθούς του Ευρωκοινοβουλίου για να πληρώσει τις αμοιβές του προσωπικού που εργαζόταν για το κόμμα.

Η Μαρίν Λεπέν είχε τεθεί αντίπαλος του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές του 2017 και του 2022 και θα μπορούσε να είναι ξανά υποψήφια το 2027.

Comments

.

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: