Γαλλία: Απεβίωσε ο φυλακισμένος ακτιβιστής υπέρ της ανεξαρτησίας της Κορσικής, Ιβάν Κολονά

Ο 61χρονος Κολονά νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 2 Μαρτίου από τον 36χρονο καμερουνέζο συγκρατούμενό του Φρανκ Ελόνγκ Αμπέ, στις φυλακές της Αρλ 

Ο Ιβάν Κολονά, ακτιβιστής υπέρ της ανεξαρτησίας της Κορσικής, ο οποίος είχε εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του νομάρχη Κλοντ Ερινιάκ το 1998, πέθανε απόψε.

«Η οικογένεια του Ιβάν Κολονά επιβεβαιώνει τον θάνατό του σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ζητεί να γίνει σεβαστό το πένθος της και δεν θα κάνει άλλο σχόλιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντος.

Ο 61χρονος Κολονά νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 2 Μαρτίου από τον 36χρονο καμερουνέζο συγκρατούμενό του Φρανκ Ελόνγκ Αμπέ, στις φυλακές της Αρλ (νότια Γαλλία).

Μετά την επίθεση ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις στην Κορσική για περίπου δύο εβδομάδες. Η ηρεμία επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες, μετά την τριήμερη επίσκεψη στο νησί του γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν, ο οποίος υποσχέθηκε συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «μέχρι την αυτονομία της Κορσικής».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: