Γαλατόπιτα Ηπείρου

Υλικά

  • 2λιτ γάλα
  • 320γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 300γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα για 5 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά.

Στο ταψί της κουζίνας στρώνουμε χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200C . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε ζεστή.

Originally posted 2017-02-19 15:01:59.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: