Φωτίου: Δεν έχουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για 130.000 παιδιά

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παραδέχθηκε πως περίπου 30.000 παιδιά δεν θα βρουν θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι θα βρουν θέσεις 10.000 περισσότερα παιδιά από πέρυσι.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν 130.000 παιδιά, τα οποία δε θα μπουν όλα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ευθέως ανάλογο με το ότι δεν έχουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα έπρεπε όλα τα μέσα ενημέρωσης αντί να λένε αυτά που λένε εναντίον της κυβέρνησης, να συζητήσουν και να ξαναβάλουν το θέμα του ανοίγματος βρεφονηπιακών σταθμών από τους δήμους ή και από τους ιδιώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Φωτίου.

«Ο τελικός αριθμός των παιδιών, που νομίζουμε ότι φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τον Σεπτέμβρη, θα είναι 100.000 παιδιά, 10.000 πάνω από τα περσινά», σημείωσε ακόμα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Φέτος δόθηκαν 92.239 vouchers στις μητέρες, έναντι 84.800 πέρυσι. Οι μητέρες δηλαδή με το voucher βρίσκουν μία θέση στα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό. Αν τον Σεπτέμβρη υπάρχουν vouchers που δεν έχουν ενεργοποιηθεί, όπως έγινε και πέρυσι, σε αυτή την περίπτωση το ισόποσο νούμερο vouchers και χωρίς να πάρουμε από τις μητέρες όσα έχουμε ήδη δώσει γιατί μπορεί να βρουν αργότερα θέση σε παιδικό σταθμό, για το ισόποσο νούμερο vouchers και όσα εκατομμύρια δεν ενεργοποιήθηκαν, τα ξαναδίνουμε, επιπλέον», υπογράμμισε στη συνέχεια η Θεανώ Φωτίου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: