Ιταλία – Λαμπεντούζα: Ανήλικος μετανάστης ανασύρθηκε νεκρός από ναυάγιο

Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανέσυρε το Σάββατο πτώμα ανηλίκου μετά το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες, σε μικρή απόσταση από το νησί Λαμπεντούζα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, καθώς παραμένουν σε εξέλιξη έρευνες για άλλους δυο ανθρώπους που αγνοούνται.

Σύμφωνα με το ANSA, η ακτοφυλακή εντόπισε πτώμα ανηλίκου και διέσωσε 43 μετανάστες μετά το δυστύχημα που συνέβη 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Λαμπεντούζα.

Επιζήσαντες είπαν στις αρχές πως στο πλεούμενο επέβαιναν 46 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στη Λαμπεντούζα τα τελευταία 24ωρα, μετά τη διάσωσή τους στη θάλασσα από ιταλικά περιπολικά και πλοία ΜΚΟ, καθώς ισχυροί άνεμοι περιπλέκουν την κατάσταση γύρω από το νησί.

Εξαιτίας θαλασσοταραχής οι αρχές δεν έχουν μπορέσει να διασώσουν ομάδα περίπου 20 μεταναστών που αποκλείστηκαν πάνω στα βράχια όπου έπεσε το πλεούμενο που τους μετέφερε το βράδυ της Παρασκευή, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Το Σάββατο, η ΜΚΟ Open Arms ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο στο οποίο εικονίζεται το πλοίο της να πλέει εν μέσω θαλασσοταραχής και ισχυρού ανέμου προς το Μπρίντιζι, με 195 μετανάστες που διέσωσε.

Οι άνθρωποι αυτοί «έπειτα από μέρες που παράδερναν στη θάλασσα είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν απαγορευτικές καιρικές συνθήκες», ανέφερε η οργάνωση, επικρίνοντας την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης να ορίζει εσκεμμένα λιμάνια για την αποβίβαση των ανθρώπων που διασώζονται από πλοία ΜΚΟ σε μεγάλη απόσταση από τις περιοχές επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, στη χώρα έχουν φθάσει διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος περίπου 92.000 μετανάστες, σχεδόν οι διπλάσιοι από τους 42.600 το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: