Φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητούν διευκρινίσεις από τον ΕΟΠΥΥ για τα ποιοτικά κριτήρια των εργαστηρίων

Το Συντονιστικό Όργανο των φορέων εγκαλεί τον Οργανισμό διότι παρότι δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους αποσταλεί προσχέδιο αυτό δεν έγινε

Διευκρινίσεις για το θέμα των ποιοτικών κριτηρίων που δρομολογεί ο ΕΟΠΥΥ στα βιοπαθολογικά εργαστήρια μέσω του νομοσχεδίου για τον προσωπικό γιατρό που συζητείται στη Βουλή, ζητεί το Συντονιστικό Όργανο Φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) από τη διοίκηση του Οργανισμού. Παράλληλα, εγκαλεί τον Οργανισμό διότι παρότι δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους αποσταλεί προσχέδιο αυτό δεν έγινε.

«Επειδή όλη η ιατρική κοινότητα που έχει στηρίξει αδιάκοπα και αγόγγυστα όλα αυτά τα χρόνια τον ΕΟΠΥΥ είναι ανάστατη, εξαιτίας της νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τα «κριτήρια ποιότητας», ζητάμε να ενημερωθούμε για το ποιοι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και με τι εξειδίκευση και κατάρτιση θα στοιχειοθετήσουν/καταρτίσουν τα ποιοτικά κριτήρια των βιοπαθολογικών και ακτινολογικών εργαστηρίων» αναφέρουν σε επιστολή τους οι εκπρόσωποι των πέντε ενώσεων που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συντονιστικού Οργάνου.

Επιπλέον, ζητούν στη σχετική επιτροπή να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων και Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών.

Υπενθυμίζουν επίσης πως τα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυιατρεία αδειοδοτούνται και ελέγχονται από τους αρμόδιους Ιατρικούς Συλλόγους και την ΕΕΑΕ, που βασίζονται σε νομοθετημένες διαδικασίες, οι οποίες είναι εναρμονισμένες πλήρως με τις Ευρωπαϊκές κανονιστικές αρχές και εξασφαλίζουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: