Φλαμπουράρης: Δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ γιατί θέλει business plan

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ, εξηγώντας ότι «η αξιοποίηση θέλει δύο πράγματα. Έχει μία τρομακτική διαδικασία, πρέπει να καταθέσεις business plan και θέλει έσοδα και έξοδα να είναι συν».

Όπως υπογράμμισε, «δεν γίνονται αυτά σε μία μέρα, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και είμαστε στα δύο χρόνια. Δεν το έχουμε κάνει αυτό διότι όπως γνωρίζετε το οικονομικό επιτελείο έχει ανάγκες και αρμοδιότητες και αυτό έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας. Θα ανοίξουν οι κάνουλες τον Αύγουστο του 2018 που θα βγούμε από το μνημόνιο».

Αναφερόμενος στην επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως «έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» τα όσα θα θέσουμε «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 που θα γίνουν εκλογές».

«Στον τομέα της νεολαίας υπάρχουν δύο προβλήματα: Ανεργία και πως μέσα από σχολεία και πανεπιστήμια θα ελαφρύνουμε τη ζωή του Έλληνα νέου. Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση σε σχέση με το νέο Λύκειο. Στόχος είναι να αποφορτιστεί το Λύκειο. Δίνουμε σημασία στη μείωση μαθημάτων και στο πως θα παράγεται και θα παραδίδεται η γνώση και μια σχετική αποδέσμευση από το σύστημα εισαγωγής», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των υποσχέσεων που έχουμε δώσει έχουν μπει σε ένα δρόμο υλοποίησης. Αν δεν ήμασταν σε μνημόνιο και μια καταναγκαστική πολιτική… Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το 100% της πολιτικής μας. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Και κατέληξε λέγοντας πως «για τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα αν δεν προσδιοριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Ελπίζω του χρόνου στη Θεσσαλονίκη θα μπορέσουμε να πούμε τις νέες αντικειμενικές αξίες».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: