Φλαμπουράρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με Λεβέντη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη, άφησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, διευκρίνισε οτι ο κ. Λεβέντης δεν «θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό» και πρόσθεσε ότι από τα «9 σημεία» που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά».

Επίσης, είπε ότι ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Παράλληλα υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία, ότι δεν «βλέπει» κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης, και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με την ανάπτυξη ενός διαλόγου με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

«Την Ν.Δ. την αφήνω εκτός, γιατί είναι ένα εντελώς νεοφιλελεύθερο κόμμα» διευκρίνησε.Κληθείς να σχολιάσει δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη περί διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης είπε ότι αυτό θα φανεί μέσα από τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μια συζήτηση με όποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να την ξεκινήσουν.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη άφησε επίσης ανοικτό παράθυρο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης. «Εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -–αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον» είπε.

Από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΤΑΡ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είπε ότι εκτιμά πως υπάρχει συμφωνία συνεργασίας του Αλ. Τσίπρα με τον Β. Λεβέντη

Action24.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: