FAZ: Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για το ονοματολογικό

Άρθρο της εφημερίδας FAZ, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνει με τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων στην περίπτωση που γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και κερδίσει -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει πως «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό».

Ο κ. Μητσοτάκης, για να δικαιολογήσει τη στάση του, φέρεται να είπε πως «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα, κυβερνητικές πηγές  υπογραμμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να απαντήσει με παρρησία:

Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως “δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό”;
Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ “προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ”;».

Και προσθέτουν πώς «εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας».

politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: