Φάρσαλα: Επί ένα μήνα λεηλατούσαν συστήματα άρδευσης στα χωράφια

Είχαν διαπράξει συνολικά 18 κλοπές — Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου

Εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος η πενταμελής σπείρα που είχε προκαλέσει πονοκεφάλους στους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρσάλων, καθώς εισέβαλε στα χωράφια τους και λεηλατούσε τα συστήματα άρδευσης κλέβοντας ηλεκτρομοτέρ, πομόνες και γεωργικά εργαλεία.

Η δράση των πέντε Ελλήνων κράτησε από τις 16 του περασμένου Δεκεμβρίου ως τις 17 Ιανουαρίου και στο διάστημα αυτό είχαν διαπράξει συνολικά 18 κλοπές, κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση και χρησιμοποιώντας διαφορετικά οχήματα με τα οποία κινούνταν τις νυχτερινές ώρες σε αγροτικές οδούς.

Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν στην κατοχή τους μόνο τρία εξαρτήματα ηλεκτρομοτέρ τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους και ερευνάται πού έχουν πουλήσει τα υπόλοιπα, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ξήλωσαν πανάκριβη κατασκευή

Στο Αίγιο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δυο Έλληνες, οι οποίοι είχαν εισβάλει στις εγκαταστάσεις μιας εταιρεία και είχαν ξηλώσει μια σιδηροκατασκευή αξίας 1.000 ευρώ για να την πουλήσουν σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων. Οι αστυνομικοί του τμήματος Αιγιαλείας σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: