F1 Δοκιμές Βαρκελώνη: 8η Μέρα-«Κόκκινη» η κορυφή με Vettel-«Έμεινε» η Mercedes του Hamilton! (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (4/3) οι χειμερινές δοκιμές εξελίξεις των μονοθεσιων στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πρεμιέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, με ημερομηνία εκκίνησης στις 20 Μαρτίου στην πίστα Αυστραλίας!

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Ferrari βρέθηκε στην κορυφή.

Μετά τον Kimi Raikkonen, ο οποίος χτες (3/3) πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο από όλες τις ημέρες των δοκιμών, σειρά πήρε ο Sebastian Vettel.

Ο Γερμανός πιλότος έχοντας την πολύ μαλακή γόμα των ελαστικών στο μονοθέσιο του, ήταν ο ταχύτερος όλων στα σημερινά τεστ, πραγματοποιώντας περισσότερους από 140 γύρους!

Το απόγευμα, ο Γερμανός έκοψε κάπως το ρυθμό του, καθώς έκανε προσομοίωση αγώνα.

Φαίνεται, ότι η Ferrari είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, γεγονός που περιμένουμε να δούμε στους επίσημους αγώνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρωί, στο μονοθέσιο του Vettel δοκιμάστηκε το Halo, το νέο σύστημα που προωθεί η FIA για την προστασία των οδηγών.

Η είδηση της ημέρας ακούει στο όνομα της Mercedes !

Μετά από άπειρα, αμέτρητα χιλιόμετρα, η Mercedes «έμεινε» σήμερα για πρώτη φορά μετά από οκτώ ημέρες δοκιμών.

Για ακόμα μία φορά η γερμανική ομάδα ξεκίνησε να καταγράφει γύρους με τη μεσαία γόμα των ελαστικών, «οργώνοντας» την πίστα της Βαρκελώνης!

O Lewis Hamilton, λίγο πριν ολοκληρωθούν τα πρωινά τεστ, εγκατέλειψε για πρώτη φορά (!), καθώς στο μονοθέσιο του υπήρξε πρόβλημα στο κιβώτιο.

Μέχρι τότε ο Βρετανός πιλότος είχε συμπληρώσει 69 γύρους, ενώ στη συνέχεια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν δυο εκπληκτικές εβδομάδες για την ομάδα. Κάναμε φανταστική δουλειά! Χαίρομαι που το χάλασα.  καλύτερα να χαλάσει τώρα παρά στη Μελβούρνη. Ζόρισα αρκετά το μονοθέσιο αλλά στην Αυστραλία πρέπει πραγματικά να το ανοίξω»

Το πρόβλημα φαίνεται ότι λύθηκε γρήγορα και το απόγευμα σειρά πήρε ο Nico Rosberg, με τους ανθρώπους της ομάδας να δίνουν περισσότερη σημασία στα set up του μονοθέσιου και όχι στους χρόνους. Χαρακτηριστικοί και οι 67 γύροι που πρόσθεσε ο Γερμανός.

H Mercedes μας… τρόμαξε με τα χιλιόμετρα που πραγματοποίησε αυτές τις δύο εβδομάδες, δείχνοντας τη δύναμη της!

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο Nico Rosberg, όλο αυτό το διάστημα έτρεχαν με τη μεσαία γόμα, κάνοντας τους ταχύτερους χρόνους στη συγκεκριμένη κατηγορία των ελαστικών!

Περισσότερα σε λίγο!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: