Ευ. Μεϊμαράκης: «Βάζετε τη Μέρκελ να μας μαλώσει κ. Τσίπρα;»

Βολές κατά του πρωθυπουργού ότι ζήτησε τη βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.
«Εσείς ο αντιμερκελιστής ζητάτε από την κ. Μέρκελ να μας μαλώσει για να ψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο;» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Δεν σας ενοχλούν, εσάς που είστε «ευαίσθητοι», τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε πως «ό,τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό,τι είναι φόρος και περικοπές όχι». «Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσουμε εν λευκώ εξουσιοδότηση» τόνισε.
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που έγιναν εκλογές πριν από την ψήφιση των μέτρων μίας συμφωνίας, και όχι μετά, ο κ. Μεϊμαράκης το διέψευσε και πρόσθεσε:
«Αν τολμούσατε ας μην κάνατε τις εκλογές τότε (τον Σεπτέμβριο) αλλά το Νοέμβριο για να γνωρίζει ο κόσμος. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να γίνεται συζήτηση επί των μέτρων και γι” αυτό προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση.
«Επειδή δεν θέλετε να συζητάμε για αυτά (τα μέτρα), θέλετε να μιλάμε για άλλα: το «πόθεν έσχες», τη λίστα Λαγκάρντ», όπως είπε. «Δεν λύνονται οι αλλαγές στις συντάξεις με το να μας μιλάτε για τα παραθαλάσσιο μέτωπο» είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για το θέμα των «πόθεν έσχες» ο κ. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε πώς εξέδωσε «απόφαση» ο πρωθυπουργός; «Εμείς πιστεύουμε σε μία Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, με έντιμους δικαστές και αυτοί θα βγάλουν απόφαση» τόνισε.
«Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται την οποιαδήποτε έρευνα την οποιαδήποτε στιγμή. Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποια παράταξη και αν προέρχεται» συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε πυρά για την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών προς τα κόμματα για το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Για μας δεν υπάρχει η επιστολή» είπε. «Έτσι κάνατε και στη διαπραγμάτευση; Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην τολμήσατε να κάνετε βήμα από εκεί» υπογράμμισε.
«Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά, όπως και η κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία. Δεν θα περάσει με τίποτα» κατέληξε.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: