Έτοιμο σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Έτοιμο σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Έτοιμο σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Έτοιμο θα είναι σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, γνωστοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε, στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα λειτουργεί ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον τους και ανέφερε ότι έχει υπογράψει δύο μνημόνια συνεργασίας με τη και τη Σουηδία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης προσωπικού.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι προγραμματίζεται, και θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων.

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το με εχθρικότητα και με έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι αλλαγές, που δρομολογούνται αποσκοπούν αφενός να βελτιώσει την απόδοση της δημόσιας διοίκησης και αφετέρου να αποκατασταθεί η της στη συνείδηση των πολιτών, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, συμπληρώνοντας ότι τα προηγούμενα έγιναν ψευδομεταρρυθμίσεις, διότι δεν δρομολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, αλλά για να περάσουν τους ελέγχους της τρόικας.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: