Ετοιμάζεται να χορηγήσει τουρκική ιθαγένεια σε Σύρους πρόσφυγες o Eρντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών κάνει βήματα για να προσφέρει την ιθαγένεια σε Σύρους πρόσφυγες. «Η Τουρκία είναι και δικό σας σπίτι» ανέφερε σε εκδήλωση ενώπιον Σύρων προσφύγων.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να χορηγήσει τουρκική ιθαγένεια σε Σύρους, πρόσφυγες, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, σε μια κίνηση που θα προκαλέσει εγχώριες τριβές και θα περιπλέξει την συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Σε δηλώσεις που έκανε σε πόλη της Νότιας Τουρκίας, ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε πως το υπουργείο Εσωτερικών κάνει βήματα για να προσφέρει την ιθαγένεια σε όσους τη θέλουν.

«Σήμερα, θέλω να μεταφέρω μια καλή είδηση στους αδερφούς και τις αδερφές που βρίσκονται εδώ» ανέφερε σε εκδήλωση ενώπιον Σύρων προσφύγων. «Μεταξύ των αδερφών μας, πιστεύω ότι είναι κι όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν την τουρκική ιθαγένεια. Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει τις ανάλογες κινήσεις» σημείωσε.

«Η Τουρκία είναι και δικό σας σπίτι» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Ερντογάν δεν διευκρίνισε πόσοι από τους 2,7 εκατ. που ζουν στην Τουρκία θα είναι σε θέση να κάνουν αίτηση για απόκτηση της ιθαγένειας. euro2day.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: