Μισέλ Ομπάμα: Οι Αμερικανοί «δεν ήταν έτοιμοι» για τα φυσικά της μαλλιά

Η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «δεν ήταν έτοιμοι» για τα φυσικά της μαλλιά κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Η πρώην πρώτη κυρία μίλησε στο «Warner Theatre» στην Ουάσινγκτον για να προωθήσει το νέο της βιβλίο, «The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times», μαζί με την πρώην παρουσιάστρια του τοκσόου Έλεν ντε Τζενέρις.


Η κυρία Ομπάμα είπε ότι αποφάσισε να ισιώσει τα μαλλιά της καθώς ο αμερικανικός λαός «μόλις είχε προσαρμοστεί» στην ύπαρξη μιας μαύρης πρώτης οικογένειας.

Αν και θα ήταν ευκολότερο να φτιάξει τα μαλλιά της με πλεξούδες, η Ομπάμα θυμήθηκε ότι σκέφτηκε: «Όχι, δεν είναι έτοιμοι γι’ αυτό», αναφερόμενη στο αμερικανικό κοινό. Φοβούμενη ότι τα μαλλιά της θα χρησιμοποιούνταν ως αντιπερισπασμός και θα πολιτικοποιούνταν, η Ομπάμα αποφάσισε να ισιώσει τα μαλλιά της, ώστε η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ατζέντα της αντί να χρειάζεται να απαντά σε ρατσιστικές ερωτήσεις για τα μαλλιά της.

«Αφήστε με να κρατήσω τα μαλλιά μου ίσια», θυμάται η Ομπάμα να σκέφτεται. «Ας περάσουμε την υγειονομική περίθαλψη».

Και πρόσθεσε: «Τριγυρνούσαν όταν ο Μπάρακ φορούσε ένα μαύρο κοστούμι», αναφερόμενη στα πυρά που δέχτηκε ο Ομπάμα για τις στιλιστικές του επιλογές το 2014. «Η μεγάλη ταπείνωση, το σκάνδαλο της κυβέρνησης Ομπάμα».

Τα χτενίσματα είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες στον εργασιακό χώρο, συνέχισε η Ομπάμα: τα φυσικά χτενίσματα μπορούν να επικριθούν ως λιγότερο επαγγελματικά, ακόμη και αν μπορεί να είναι πιο εύκολο και πρακτικό να βγει κάποια έξω με τα φυσικά της μαλλιά.

«Το αντιμετωπίζουμε — το όλο θέμα σχετικά με το “εμφανίζεσαι με τα φυσικά σου μαλλιά;”». δήλωσε η Ομπάμα. «Αυτή είναι η εμπειρία των Αφροαμερικανών … αλλά οι γυναίκες στα γραφεία που ανησυχούν, “Να φορέσω φούστα; Πρέπει να φορέσω καλσόν;’ Μισώ τα καλσόν”».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε τον νόμο Crown Act τον Μάρτιο, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση το χτένισμα. Η Γερουσία δεν έχει ψηφίσει το μέτρο. Αρκετές πολιτείες και δήμοι έχουν περάσει τοπικές εκδοχές του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του Μαϊάμι Μπιτς, το οποίο ψήφισε απαγόρευση των διακρίσεων στα μαλλιά τον περασμένο μήνα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: