Εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων σε σπίτι στην Κέρκυρα

Ο 35χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες και εξειδικευμένο εξοπλισμό ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην κατοικία ενός 35χρονου στην Κέρκυρα, ο οποίος είχε στήσει ολόκληρο εργαστήριο για την παράνομη κατασκευή και χρήση πυροτεχνημάτων που θα πωλούσε πριν από την Ανάσταση!

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 62 εκτοξευτήρες διαφόρων διαστάσεων και διαμετρημάτων, επτά από τους οποίους ήταν προσαρμοσμένοι σε σταθερή αυτοσχέδια ξύλινη βάση, ένδεκα καπνογόνα ημέρας, 64 πυροτεχνήματα, τρεις σωλήνες εκτόξευσης με ηλεκτρική πυροδότηση, έξι φωτοβολίδες μία εκ των οποίων  με προσαρμοσμένο ηλεκτρικό σπίρτο, 15 μασούρια με εκρηκτικό πυροτεχνικό μείγμα, 16 κομμάτια ακαριαίο φυτίλι, έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης και ένα μηχανισμό ασύρματης πυροδότησης με τέσσερις δέκτες και πομπό, ένδεκα ηλεκτρικά σπίρτα, ένα φλόγιστρο, πομποδέκτες και άλλα αντικείμενα!

Ο 35χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας που άσκησε σε βάρος του δίωξη για παράνομη κατασκευή και εμπορία πυροτεχνημάτων και για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Στην Χαλκίδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 52χρονος, όταν έγινε έλεγχος στην αποθήκη του καταστήματός του και βρέθηκαν 2.640 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν. Ο έμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: