Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την Βόμβα στην οδό Αμερικής

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την Βόμβα στην οδό ΑμερικήςΣε εξέλιξη οι της Αντιτρομοκρατικής για την έκρηξη βόμβας στο παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την .

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες. Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ένα άτομο βγήκε από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον καλά φυλασσόμενες στην Αθήνα, λόγω των πολλών οργανισμών και επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 το ξημέρωμα της Πέμπτης στην οδό , έξω από την Τράπεζα Ελλάδας.Προηγήθηκαν από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 σε ιστοσελίδα και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια και καταστήματα. Οι δύο φύλακες της Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκονταν στο σημείο δεν έπαθαν τίποτα.

 

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: