Εμπλοκές Οπλισμένων Μαχητικών & Πολεμικό κλίμα Δυτικά της Χίου!

Οπλισμένο Τούρκικο ζεύγος ενεπλάκη δύο φορές με Ελληνικό ζεύγος F-16 βόρειο δυτικά της νήσου Χίου  την 15:25 και εν συνεχεία σε δεύτερη εμπλοκή  πέντε λεπτά αργότερα Δυτικά του νησιού  …Αφού αρνήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή !

Οι Τούρκοι  κάνουν Πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο και ίσως η σειρά των γεγονότων  που εξελίσσονται σε θάλασσα και αέρα  να μην είναι τυχαία !

Συγκεκριμένα : Σήμερα  είχαμε  την εισβολή  6 Τούρκικων Μαχητικών που  μπήκε  μεταξύ Χίου και Σάμου  και  πετώντας σε σχηματισμό μέχρι που στην Περιοχή έφτασαν τα Ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν απο την Λήμνο !

Φτάνοντας  βόρεια του νησιού ο τούρκικος σχηματισμός έσπασε με την τετράδα να εγκαταλείπει την περιοχή ,ενώ το οπλισμένο ζεύγος να εμπλέκεται άμεσα με τα Ελληνικά μαχητικά …Μετά την αερομαχία οι Τούρκοι έφυγαν καταδιωκόμενοι απο τα Μαχητικά μας και την 15:30 κάνοντας  αναστροφή ενεπλάκησαν και  σε δεύτερη σκληρή εμπλοκή !

Ν α σημειωθεί οτι την ίδια ώρα Τουρκικό καταγραφικό CN-235  περνούσε κοκορέτσι το Αιγαίο κάνοντας 19 παραβιάσεις , αναγκάζοντας το Α/ΤΑ να απογειώσει Μιράζ που αναχαίτισαν και το Τούρκικο κατασκοπευτικό !

Οι Τούρκοι κάνουν κλίμα στο Αιγαίο και εδώ πρέπει να σταθούν και να εκτιμήσουν τα Επιτελεία τον κίνδυνο μην βρεθούμε να τρέχουμε πίσω απο τα γεγονότα ….

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :   1 (6 Α/Φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   1

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :    7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2

ΠΕΡΙΟΧΗ               : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: