Επιστροφή στα δύσκολα εσωτερικά μέτωπα για τον Αλ. Τσίπρα

Μετά τη μάχη στις Βρυξέλλες απέναντι στις κυβερνήσεις που τάσσονται ξεκάθαρα κατά της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος τόσο με τα ήδη ανοιχτά μέτωπα (Ασφαλιστικό, αγρότες, αξιολόγηση), αλλά και με ενδοκυβερνητικά προβλήματα, όπως η παραίτηση Σγουρίδη και η υπόθεση Σφακιανάκη. Σε αυτό το κλίμα, υπήρξαν εκτιμήσεις πως στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται επικείμενος ανασχηματισμός. Το Μαξίμου, ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τίθεται τέτοιο ζήτημα, από τη στιγμή μάλιστα που παραμένει σε εκκρεμότητα το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τα «Νέα», η υπόθεση Σφακιανάκη, με την αιφνιδιαστική μετάθεσή του, πήρε απρόβλεπτη τροπή, καθώς ενώ το πρωί της Πέμπτης διεφάνη ότι τελικώς η σχετική απόφαση ανακαλείται, η κυβέρνηση άλλαξε στάση κι επέμεινε στην απομάκρυνσή του και στην τοποθέτησή του ως βοηθού επιτελάρχη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας με απλή εποπτεία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η οριστική απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο Αλ. Τσίπρας πείστηκε από τα επιχειρήματα του Ν. Τόσκα, τα οποία εστιάστηκαν και στην αντίδραση των μέσων ενημέρωσης που -σύμφωνα με την κυβέρνηση- υποστήριζαν την παραμονή Σφακιανάκη, δημιουργώντας και ενδοκυβερνητικό ζήτημα για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού. Ο πρωθυπουργός ζύγισε τα δεδομένα και έκρινε ότι εκείνο που προείχε στην παρούσα φάση ήταν η προστασία του Νίκου Τόσκα και η σταθεροποίηση του κυβερνητικού περιβάλλοντος. «Στηρίζουμε Τόσκα» έλεγαν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε στα Νέα πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα παραίτησής του, καθώς «θα παραιτηθώ μόνο εάν μου το ζητήσει ο Πρωθυπουργός ή εάν έχω συνειδησιακό πρόβλημα». Όσον αφορά στην παραίτηση του υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη για τις δηλώσεις του ως προς το Αγροτικό, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να μην λάβει περαιτέρω διαστάσεις το θέμα. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση Σγουρίδη, χωρίς ωστόσο να δώσει προεκτάσεις στην απομάκρυνσή του, ούτως ώστε ο υφυπουργός Μεταφορών να αξιοποιηθεί, χωρίς να έχει «καεί», από τον Πάνο Καμμένο σε άλλο ρόλο.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: