Επιστρέφουν στη δουλειά οι απολυμένοι από τη Γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη»

Σε συμφωνία για επαναπρόσληψη των απολυμένων και αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ήρθαν ιδιοκτησία και εργαζόμενοι στη Γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη» στην Ξάνθη, μετά από μια περίοδο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εργαζομένους και την ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας ως αποτέλεσμα απολύσεων που είχαν ανακοινωθεί από την πλευρά της επιχείρησης.

Μετά από δεσμεύσεις του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Μ. Σαράντη, για διακοπή των προγραμματισμένων απολύσεων και επαναπρόσληψη το άμεσο επόμενο διάστημα των απολυμένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Κυριακή 20/12 μέχρι Πέμπτη 24/12.

«Το σωματείο, μέχρι την επαναπρόσληψη και του τελευταίου απολυμένου που θέλει να επιστρέψει στη δουλειά, παραμένει σε εγρήγορση, σε περίπτωση που αθετηθούν οι δεσμεύσεις ώστε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

«Καλούμε τον ξανθιώτικο λαό στη συνέχιση της συμπαράστασης που έχει δείξει μέχρι στιγμής με κάθε τρόπο μέχρι την επιστροφή και του τελευταίου απολυμένου», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η πρώην συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη», στεγάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 39.000 τ.μ. στο τρίτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ξάνθης-Λάγους, με βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό που προέρχεται από παγκοσμίως αναγνωρισμένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, όπως είναι η Tetra Pak, η Alfa Laval, η Galdi, η TESCO και απασχολεί σήμερα 98 άτομα μόνιμο προσωπικό.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: