Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Τσίπρας ενώ “περιμένουν” προγραμματικές και μέτρα στην Αθήνα

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας, που όπως όλα δείχνουν θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα στην Αθήνα με υποχρεώσεις τόσο στην βουλή αλλά και στο κόμμα.

Στο Μαξίμου καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι προετοιμασίες για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του κ. Τσίπρα, ήταν πυρετώδεις.

Οι υπουργοί είχαν εντολή να καταγράψουν όσα πρέπει ή ζητούν να γίνουν στα του χαρτοφυλακίου τους και να παραδώσουν τον φάκελο τους στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ώστε μέσα στο σαββατοκύριακο, να έχει ολοκληρωθεί η “συρραφή” της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, για τις προτεραιότητες αυτής τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός θέλει από το βήμα της βουλής να δώσει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση τεσσάρων ετών.

Χρόνος δεν υπάρχει διότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις “τρέχουν” και οι συνθήκες είναι εξαιρετικά πιεστικές λόγω της αξιολόγησης και της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, αφετέρου διότι πρέπει να βρεθούν άμεσα ισοδύναμα μέτρα για συμπεφωνημένες από τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικές, τις οποίες υπό τις σφοδρές αντιδράσεις, προεκλογικά, το κυβερνών κόμμα αναγκάστηκε να αποσύρει, προεξάρχοντος του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Βέβαιο είναι ότι στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στη σταδιακή εφαρμογή του “παράλληλου προγράμματος” που εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ως πολιτικό αντίβαρο στις μάλλον άγριες επιταγές του τρίτου μνημονίου που καλείται να “καλύψει” η κυβέρνηση εντός των επόμενων δυο μηνών.

Τέλος σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ώστε να συζητηθούν τα εκκρεμή ζητήματα ενώ αύριο συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος και τη συγκάλεσε εν όψει του ανοίγματος της Βουλής.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: