Επιμένουν στις συνεργασίες, αλλά μόνο με σταυρό – Στόχος η αυτοδυναμία

Επιμένουν στις συνεργασίες, αλλά μόνο με σταυρό – Στόχος η αυτοδυναμία

Επιμένουν στις συνεργασίες, αλλά μόνο με σταυρό   Στόχος η αυτοδυναμία

Στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου, θα ανοίξουν με την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθούν με το Σώμα να λαμβάνει αποφάσεις πολιτικού και οργανωτικού χαρακτήρα στην πορεία προς τις κάλπες.

Με τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη να προγραμματίζεται για το διάστημα μετά τις κομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε χθες ότι επιμένει στις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως όχι με αντάλλαγμα εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Οι αντίπαλοί μας θα μας ήθελαν απομονωμένους, αλλά δεν θα τους δώσουμε αυτή την χαρά, φέρεται να είπε, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες με την πολιτική συμμαχιών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε πάντως πως ταυτόχρονα, η Κουμουνδούρου δεν θα πρέπει να δώσει την εικόνα ότι είναι μέρος του παλιού

Θέτοντας ως βάση των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως έχει επικαιροποιηθεί στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν μπαίνουμε στην λογική των παζαριών, επαναλαμβάνοντας ότι η Κουμουνδούρου δεν τάζει εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι επιδίωξη του κόμματός του είναι η μέγιστη κοινωνική διεύρυνση. Κατέθεσε δε, την πρόταση οι 50 από τις 450 θέσεις στα ψηφοδέλτια του κόμματος να καταληφθούν από πολιτικά στελέχη των συνεργαζόμενων μαζί τους κομμάτων και κινήσεων, υπό τον όρο πάντα ότι δεσμεύονται από την προγραμματική πρόταση του κόμματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 400 θέσεις θα καλυφθούν από κομματικά στελέχη, εξηγούσε λίγο αργότερα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι λίγοι οι υποψήφιοι που θα προέρχονται από την κοινωνία, τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό κ.ο.κ.

Επαναλαμβάνοντας τον στόχο της αυτοδυναμίας, ο Αλέξης Τσίπρας, επέστησε την προσοχή των στελεχών του κόμματος αφενός στην προπαγανδιστική επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, την οποία προέβλεψε, αφετέρου στις δημόσιες τοποθετήσεις των ίδιων στην πορεία προς τις εκλογές. Από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα επιτρέψουμε να εμφανισθούν φαινόμενα τύπου ΠΑΣΟΚ, είπε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για μία κρίσιμη εκλογική μάχη, που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική νίκη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή. Σημείωσε ωστόσο πως για να γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα από την μάχη του 2012, αλλά και να προσέξουμε ταυτόχρονα τι κάνουμε εμείς, ιδίως την παρουσία μας στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Ζήτησε, δε, την υπεράσπιση των εξαγγελιών της ΔΕΘ, που αποτελούν και τη βάση του σχεδίου ανασυγκρότησης για την χώρα.

Κομματικές πηγές πάντως, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της συζήτησης στο εσωτερικό του κόμματος, επιμένοντας στο κλίμα ενότητας με το οποίο θα δοθεί η προεκλογική μάχη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε ακόμα η συζήτηση για τον κώδικα δεοντολογίας που αποκάλυψε η της Κυριακής και θα δεσμεύει τους βουλευτές, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά τώρα να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιας φύσεως ζητήματα, καθώς αποτυπώνουν το αξιακό φορτίο της Αριστεράς.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: