Επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες και αποφασίζουν την Πέμπτη τα επόμενα βήματα

Ικανοποιημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας οι αγρότες επέστρεψαν σταδιακά από το πρωί της Τετάρτης στα μπλόκα έτοιμοι να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους εξετάζοντας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινούν και πάλι οι συνελεύσεις των μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση καθώς όπως λένε υπάρχει χώρος να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο τραπέζι νέες μορφές κινητοποιήσεων

Στο τραπέζι έχει πέσει πάντως η συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές μιας και η δράση στην πόλη και στις πλατείες όπως λένε οι ίδιοι τους ωφέλησε. Μία σκέψη είναι την ερχόμενη Παρασκευή να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη του Αιγίου με τους αγρότες να διαμηνύουν πως αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν μόνο η αρχή.

Ανοιγοκλείνει ο μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων

Τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων απέκλεισαν και σήμερα αγρότες με τα τρακτέρ τους. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αποκλείστηκε τόσο ή είσοδος όσο και η έξοδος από το τελωνείο σε φορτηγά αλλά και σε επιβατικά ΙΧ. Ακολούθως και έως τις 20.30 το βράδυ επιτράπηκε μόνο η είσοδος στη χώρα από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Αυτήν την ώρα το τελωνείο λειτουργεί κανονικά, αν και οι αγρότες παραμένουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Τι λέει η κυβέρνηση για τους αγρότες

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε στο Mega:«Είναι ένα μήνυμα προς όλους θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια το ’25 θα προχωρήσουμε σε διαδικασία μόνιμης επιστροφής».

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι αγρότες έχουν γίνει πάμπλουτοι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όμως είναι βέβαιο ότι στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας από το 2019 ξεκινήσαμε μία πολιτική ελάφρυνσης των αγροτών από τα φορολογικά» είπε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.

Έρχονται οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα την Πέμπτη

Για την επιβίωσή τους παλεύουν οι μελισσοκόμοι, που έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για αύριο, Πέμπτη.

Η φωτιά στον Έβρο, οι πλημμύρες στη Θεσσαλία καθώς και οι ελληνοποιήσεις προϊόντων έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση και ζητούν αυστηρούς ελέγχους και μέτρα στήριξης ώστε να μη χαθεί ένας από τους πιο σημαντικούς τροφοδότες της υπαίθρου, η μέλισσα.

Σύμφωνα με το tempo24, οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας θα συναντηθούν στις 4 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν και στη συνέχεια το κομβόι θα κατευθυνθεί στο Ρίο όπου θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου και όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό. Εκεί θα αναμένουν συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ώστε να σχηματίσουν μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φθάσει στην Αθήνα.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςκινητοποιησεις
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: