Επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Βούτση – Κασιδιάρη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Βουλή, επικράτησε ένταση μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Κασιδιάρης βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, ο κ. Βούτσης παρενέβη κατά τη διάρκεια της ομίλιας του, με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο.

«Δώστε τα στοιχεία σας, αφαιρώ τον λόγο. Μέσω της ρητορικής σας ερώτησης, είπατε αυτά που θέλετε, ευχαριστώ πολύ, δεν έχετε πλέον τον λόγο», είπε ο κ. Βούτσης προς το τέλος της ομιλίας του κ. Κασιδιάρη, ωστόσο εκείνος συνέχισε.

«Έχετε ολοκληρώσει, παρακαλώ πολύ σας αφαιρώ τον λόγο. Τι θέλετε ακριβώς; Γιατί το συνεχίζετε;», του είπε τότε ο πρόεδρος της Βουλής, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του.

Σε αυτό το σημείο έκλεισε το μικρόφωνο στον Ηλία Κασιδιάρη και συνέχισε απευθυνόμενος στα έδρανα της Χρυσής Αυγής: «Για να μην δημιουργείτε εντυπώσεις, όλα αυτά τα στοιχεία, έχουν δοθεί σε δημόσιες συνεδριάσεις. Αυτά έχουν ακουστεί όλα. Κανένα από τα στοιχεία που αναφέρατε δεν είναι εκτός δημόσιου λόγου. Δεν έγινε λογοκρισία σε κανένα στοιχείο για κανένα πρόσωπο και για κανένα ποσό. Άρα η επανάληψη εδώ, ήταν για δημιουργία εντυπώσεων και να ξεστρατήσει η διαδικασία. Γι’ αυτό διέκοψα τη διαδικασία. Δημοκρατία 100% απέναντι σε αυτούς που την αρνούνται».

Αμέσως μετά, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: