Εννέα άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά στο High Speed 5, που κόστισε τη ζωή σε έναν 50χρονο

Εννέα άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά στο High Speed 5, που κόστισε τη ζωή σε έναν 50χρονο

Εννέα άτομα συνελήφθησαν για τη φωτιά στο High Speed 5, που κόστισε τη ζωή σε έναν 50χρονο

Το τοπικό λιμενικό τμήμα της περιοχής του Κερατσινίου που ανέλαβε τον έλεγχο των αιτιών της φωτιά στο High Speed 5 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 50χρονου ηλεκτρολόγου, οδηγήθηκε στη σύλληψη εννέα ατόμων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι με την προανάκριση να συνεχίζεται.

Μέχρι αυτή τη στιγμή τα αίτια της πυρκαγιάς στο κατάστρωμα του πλοίου δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ έρευνα για το θέμα ξεκίνησαν και οι ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, μετά από εντολή του γραμματέα του σώματος.

Το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει πως το πλοίο είχε ελεγχθεί στις 10 Μαρτίου, χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποια παράβαση. Ειδικό κλιμάκιο από τον τόπο του εγκλήματος ερευνά κάθε στοιχείο προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Ενίσχυση υπηρεσιών ελέγχου ανακοινώνει το υπουργείο

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπενθυμίζει τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού τους ρόλου. Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες τραγωδίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός  Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το χαμό του άτυχου ναυτικού και σημείωσε πως αυτό, πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους. Ο κ. Δρίτσας επικοινώνησε με την εισαγγελέα υπηρεσίας και ζήτησε ενημέρωση για την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία εισαγγελικής εποπτείας και διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και για τον άμεσο έλεγχο των εγγράφων αδειοδότησης των εκτελούμενων εργασιών.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: